Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maziere: IŞİD'i, Almanya ve Fransa'ya sokan aynı merkez

Abone ol

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maziere, Almanya’da tutuklanan 3 şüphelinin terör örgütü IŞİD mensubu olduğunu açıkladı. Teröristleri, IŞID’in ‘muhtemel uyuyan hücresi’ olarak tanımlayan Maziere tutuklu teröristlerin Fransa saldırıları ile bağlantılarının bulunduğunu söyledi.

IŞİD’İN ALMANYA-FRANSA BAĞLANTISI

İçişleri Bakanı Thomas de Maizière düzenlediği basın toplantısında, Almanya ve Fransa’daki IŞİD mensuplarının aynı merkezden tarafından ülkelerine sokulduğunu belirtti. “Elimizde güçlü kanıtlar var” diyen Maziere, teröristlerin ‘mülteci’ kılığına sokularak Avrupa’ya getirildiğini ifade etti.

Teröristlerin Balkanlar üzerinden getirildiğini kaydeden Alman İçişleri Bakanı, Paris saldırısını gerçekleştirenlerle, Almanya’da yakalanan teröristlere ait seyahat belgelerinin aynı atölyede üretildiğini saptadıklarını aktardı.

PATLAYICI EĞİTİMİ, PARA VE PASAPORT

Üç IŞİD'li terörist, Salı günü geniş çaplı bir polis operasyonunda yakalanmıştı. 17-26 yaş aralığındaki üç teröristin IŞİD tarafından verilen terör saldırıları için Almanya’ya gönderilmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

Federal savcılar, tutuklu üç kişiden 17 yaşın da olanının patlayıcı ve silahlar konusunda eğitim aldığını tespit ettiklerini açıkladı.

Teröristlere ait pasaportların IŞID tarafından ayarlandığı ve teröristlere yüksek tutarda paranın ödendiği belirtiliyor.

Teröristlerin telefonlarına yüklü olan bir program üzerinden birbirleri ile iletişim kurdukları tespit edildi.

“MÜLTECİLER ZAN ALTINDA BIRAKILMAMALI”

İçişleri Bakanı de Maizière, tutuklu teröristlerin Suriyeli olmasının, diğer Suriyeli mültecileri zan altında bırakmaması gerektiği uyarısında bulundu. “Bütün mültecileri zan altında tutmak yanlıştır” sözlerini ifade eden Maziere, “ancak bu durum mülteciler arasında terör sempatizanlarının bulunduğu gerçeğini değiştirmez” dedi.

Almanya’da, terör şüphesiyle mülteciler hakkında açılmış 60’ın üzerinde dava bulunuyor. Davaların büyük bir çoğunluğu halen sonuçlanmadı.

S. Hülya Aksu / Fransa

ulusalkanal.com.tr

ABD'de çıkan yangında 9 kişi öldü, 1 kişi yaralandı Dünya Rus Gazprom'un eski yöneticisi Ermenistan'ın yeni başbakanı Dünya BM'den Avrupa'ya 'sığınmacılar' için çağrı Dünya ABD, Rusya’ya bazı yaptırımları kaldırdı Dünya