Davutoğlu: Gerekirse özür dilerim

Başbakan Ahmet Davutoğlu “Tam başkanlığı savunursam kendimi inkar etmiş olurum” sözlerinin doğru olmadığını söyledi. “Ağzımdan çıkan şeyi unutmam” diyen Davutoğlu gerekirse özür dileyeceğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "tam başkanlığı savunursam kendimi inkar etmiş olurum" sözlerinin kendisne ait olmadığı söyledi. Davutoğlu, Katar ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tam başkanlık sistemini istemediği ile ilgili ortaya atılan ifadeleri kullanmadığını belirten Davutoğlu, "böyle bir ifadem olduğunu bulsun biri çıkarsın ben özür dilemeye hazırım" dedi.

Davutoğlu, Meclis’te yumruklu kavgaya neden olan dokunulmazlık konusuna da değindi. Dokunulmazlık çalışmalarının sonuna kadar sürdürüleceğini söyledi.

“HDP’LİLER MECLİS’TE AT OYNATAMAZ”

“Fezlekelerden biz kaçınmayacağız. Kaçınmayınca hepsi telaşa düştü, CHP ne yapacağını şaşırdı, MHP de aynı. HDP ise dışarıdaki şiddet kültürlerini Meclis’e yansıtmaya çalışıyor. Buna izin verilmez. Burası onların at oynatabileceği mekân değildir. Komisyon çalışmalarını kararlılıkla sürdürecek."

Davutoğlu, Yeni Anayasa’da İslam vurgusunun olup olmayacağı üzerine de konuştu. Herkesi sakin olmaya davet etti. Davutoğlu, "Her kelimeden her kavramdan ürkecek olursak çağdaş bir anayasa yazma şansımızı kaybederiz" diye konuştu.

Başbakanın gündeminde Yargıtay'ın Ergenekon kararı da vardı. Davutoğlu, "paralel devletin varlığının Ergenekon’u meşru kılmayacağını" savundu.

ulusalkanal.com.tr

Polis ve asker tek yürek Gündem Haaretz Türk inşaat sektörünü ele aldı Gündem "Hrant Dink cinayeti Ergenekon kumpası için tertiplendi" Gündem Pazartesi yapılacak Bakanlar Kurulu’na Erdoğan başkanlık edecek Gündem