Binali Yıldırım: 'Erdoğan, ABD'de sevilmiyor' diyor Adamlara bak, Hadi oradan!

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Grup Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Dün PKK tarafından şehit edilen polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün teşkilatlarımızın özellikle de Şırnak teşkilatımızın başı sağolsun. Diyarbakır'da polis memurlarımıza bomba yüklü kamyonla saldırdılar. İki sözünün biri bölge insanın sorunları bizim sorunumuz diyen PKK terör örgütü bir kez daha kan dökmekten geri durmadı. PKK'nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok. Olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK diye bir sorunu var. Bizim görevimiz bölgenin sorununu bölgenin insanıyla halletmektir. Bunların üst aklı dışarıda, aynen FETÖ gibi. Bunların ikisi bir çatıda birleşiyor. Milletimiz bunu bilmelidir. Burada ülkemizin toprak bütünlüğü yok, tek bayrak, tek millet, tek vatan prensipleri yok. Irak'tan Suriye'den toprak kopararak bölgede istikrarsızlığı kalıcı hale getirmek var. Türkiye'yi Irak gibi, Suriye gibi yapmak için çok uğraştılar.

Terör örgütleri bir araya gelip plan yaptılar. Türkiye'de iç karışıklığı nasıl hızlandırırız diye tartıştılar. 15 Temmuz öncesi herşeyi mükemmel bir şekilde yaptıklarını ve artık bu işi geri dönüşü olmadığına karar verdiler. Plan Recep Tayyip Erdoğan'ı halletmek ve iç karışıklığı körüklemekti. Daha sonra da kurtarıcı gibi gelip bu kardeş kavgasını devam ettirmekti. Hesap buydu ama iyi hesap edemediler. 15 Temmuz milletle, onların seçtiği hükümetin ne kadar beraber olduğunu bir kez daha dünyaya gösterdi.

15 Temmuz sabahı dostlarımız şaşkın, beklemiyorlardı. Birbirlerini kutlarken bir şaşkınlık. Başladılar, darbeyi kınama yerine, darbecilerin nerede hata yaptıklarını anlatmaya başladılar. Sonunda da bir dahaki sefer darbede başarısız olmamak için '10 altın kural' açıkladılar. 10 değil, 100 bin kuralınız olsa da millet var karşınızda. Hesap sorulacak, FETÖ gelecek hesap verecek. Şehitlerimizin kanını döken herkesten hesap sorulacak. Hesap sorarken adaletle hesap soracağız. Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmayacak.

İDAM AÇIKLAMASI

İdam bir sefer ölümdür ama onlar için ölümden daha beter ölümler vardır. O da tarafsız ve adil yargılamadır.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BAŞINDAKİ BARONLAR DÖKTÜKLERİ KANIN HESABINI VERECEKLER"

İnsanlık suçu işleyen bölücü PKK en büyük acıyı vatandaşlarımıza yaşattı. PKK terör örgütünün başındaki baronlar elbette döktükleri kanın hesabını vereceklerdir. Kiralık ruhlar, katiller en ağır şekilde adalette hesabını vermeye başladılar. Bu ülke için can veren şehitlerin, vatanımızdır, ülkemizdir, ay yıldızlı bayrağımızdır. Şehitlerimizin emanetine gözümüz gibi bakacağız.

Şu anda ekonomik göstergelerimiz 15 Temmuz'dan daha iyi duruma geldi. Türkiye'de darbe olacak, ekonomide istikrar bozulacak diyorlardı ya bunların hepsi bir koca yalan. Yatırım yapılacak ülke hala Türkiye. Değerli kardeşlerim, 10 Ağustos akşamı demokrasi nöbetlerimizin finalini Beştepe'de gerçekleştirdik. 10 Ağustos'un bizler için bir ayrı önemi daha var. Recep Tayyip Erdoğan vatandaşların oylarıyla doğrudan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı oldu.

İstanbul Sanayi Odası'nın bütün üyeleri bir araya gelerek Türk ekonomisine olan güvenlerini ortaya koydular. Ekonomiyi daha canlandırmak ve üretimi artırmak için çok önemli teşvik tebdirlerini hazırladık, uygulamaya geçiyoruz. Turkuaz kart, şirket kuruluş işlerinin çok basitleştirilmesi ve sürenin kısıltılması, damga vergisi gibi ödemelerin kaldırılması gibi. BES zorunlu hale geldi ve artık vatandaş birikim yapacak. Vatandaş devletin de katkısıyla bir anlamda geleceğini de garanti altına alacak.

ESKİ ABD BÜYÜKELÇİSİNİN AÇIKLAMALARI

Dün gazetelerin bir tanesinde, ABD'nin önceki büyükelçilerinden bir tanesi 15 Temmuz darbe girişimi hakkında önemli ifşaatlarda bulunuyor. 'Erdoğan, Avrupa'da, ABD'de sevilmiyor' diyor. Başkalarının söylemediğini açıkça söylediği için takdir ettim adamı. Ülke isimleri vererek, diyor ki, 'Şu şu ülkeler bizim önümüzde eğiliyorlar, fakat bu Tayyip Erdoğan hiç bizi sallamıyor. Üstelik ne yanlış yaptıysak yüzümüze söylüyor.' Adamlara bak, bunlara yağcılık, yaltaklık yapacaksın o zaman makbul adam olacaksın. Yanlışlarını söyleyeceksin diktatör olacaksın öyle mi? Hadi oradan, hadi. Bu millet esaret altına girmeyen tek ulustur. Kimseyi de sömürmeyen tek millet vardır, Türk milletidir. Türkiye'de konuşurken, yargılarken geçmişinize bakın. Geçmişinizdeki o yüklerinize bir bakın. Ne kadar insanın kanına girdiğinize bakın. Sonra Türkiye'yi yargılayın. Ne o Tayyip Erdoğan, 'Dünya 5'ten büyüktür' demiş. Hoşunuza gitmedi mi?

8 darbecinin iade dosyası Yunanistan'a gönderildi Gündem Rusya: Suriye'de militanları vuran Rus jetleri İran'dan havalandı Gündem FETÖ'nün eski 'askeri imamı'ndan itiraflar Gündem Hakan Şükür'ün villasında arama yapıldı Gündem