Avrupa Birliği Bakanı Çelik'ten vize serbestisi açıklaması

Avrupa Birliği ile vize serbestisi çalışması tamamlandı. Türkiye'nin çalışması önümüzdeki günlerde AB Komisyonu'na teslim edilecek.

Abone ol

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, AB ile vize serbestisine dair "Vize ile ilgili çalışmayı tamamladık. Bugün yarın komisyona bu çalışma teslim edilecek. Türkiye üzerine düşen bütün mükellefiyetleri yerine getirmiştir. Bize göre 72 kriterin hepsi yerine getirilmişti de" dedi.

AB Bakanı Çelik, AB ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) arasında zirve önerdiklerini, "Haziran'a doğru gerçekleşmesinin küresel mesaj açısından verimli olabileceğini" söyledi.

AB Uyum Komisyonu ile toplantı yapan Çelik, "Önümüzdeki yıl zor bir yıl olacak" diye konuştu.

"Bu yılda göçmen meselesi ile ilgili tartışmaların süreceğini görüyoruz" ifadelerini kullanan Ömer Çelik, Türkiye'siz bir Balkan toplantısının AB açısından eksik, yanlış bir perspektif olacağını düşündüklerini belirtti.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadeleyle ilgili konuşan AB Bakanı Çelik, "Türkiye son derece meşru bir terörle mücadele yürütmektedir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İLE AB ARASINDA ZİRVE

Türkiye ile AB arasında zirve olacağını açıklayan Bakan Çelik, zirvenin 26 Mart 2018 Pazartesi günü gerçekleşeceğini bildirdi.

Çelik, zirvenin Bulgaristan'ın Varna şehrinde olacağını kaydetti.

ulusal.com.tr

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında yeni karar Gündem TSK'dan Zeytin Dalı Harekatı açıklaması: 999 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Ankara'da 3'ü doktor 7 kişi hakkında gözaltı kararı Gündem Hollanda'dan Türkiye açıklaması: Mutlaka bir gün düzelecektir Gündem