Haşim Kılıç'dan hükümete sıcak mesaj!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, mahkeme üyeliğine seçilen Kadir Özkaya'nın yemin törenide hükümete sıcak mesajlar verdi. Kılıç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törendeki konuşmasında, "Türkiye’de artık kurumlara ülkeyi kurtarma çağrıları yapılan dönem kapanmıştır" dedi.

Abone ol

Devletin zirvesi Anayasa Mahkemesi Üyesi Kadir Özkaya'nın yemin töreninde buluştu. Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan yardımcıları ve bakanlar katıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

Kılıç törende yaptığı konuşmada, hükümete ve Ak Saray'a samimi mesajlar verdi, "Türkiye’de artık kurumlara ülkeyi kurtarma çağrıları yapılan dönem kapanmıştır" dedi.

Yüksek Mahkeme'nin iş yükü sorunun olduğunu belirten Kılıç, "sorunun asıl kaynağı uzun yargılama ve uzun tutukluluk gibi kronik yapısal sorunların henüz çözülememiş olmasıdır." ifadelerini kullandı.

AYM'ye yapılan başvuruların çoğunluğunun "adil yargılama hakkı, uzun tutukluk ve mülkiyet sorunlarıyla" ilgili olduğunu belirten Kılıç, "Davaların makul sürede bitirilemediğini" ifade etti. İş yükünün azaltılması için yargıdaki yapısal sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Öcalan'a övgüler dizdi Gündem THY uçağı geri döndü! Gündem Kayıp ve kaçak bedelini dağıtım bedeline giydirdiler Gündem Levent Üzümcü Ulusal Kanal'da Gündem