Mersin'de 'bahara merhaba' şenliği

Mersin'de baharı karşılamak, doğaya teşekkür etmek ve 41 Kere Maşallah demek için şenlik düzenlendi. Bu yıl 9'uncusu yapıldı. Koronavirüs nedeniyle bu yıl katılım az olsa da şenlik renkli geçti.

Abone ol

Mersin’in Çeşmeli beldesinde Yüksek Ziraat Mühendisi Huriye Yıldız Kara her yıl dedesinden kalma narenciye bahçesinde şenlik düzenliyor.

Baharı karşılamak, doğaya teşekkür etmek ve 41 Kere Maşallah demek için düzenlenen şenlikte dostlarını ağırlıyor. Kendi elleriyle topladığı ve kırk bir çeşit otun karıştırıldığı yoğurtlu dövme çorbası ile çeşitli narenciye sularını ikram ediyor.

Şenlikte para geçmiyor. Konuklar önce birbiriyle tanışıyor, sonra meyve suları ve çorbanın tadına bakıyor. Bahçe geziliyor, otlar ve ağaçlar tanıtılıyor. Bahçede 50 yıllık avokado, portakal, mandalina, greyfurt, limon ve defne ağaçları bulunuyor.

Sakin geçen şenlikte, katılımcılar, sarılıp tokalaşmadı.

ulusal.com.tr

İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi, 34 kişi yoğun bakımda Yurt Son dakika haberleri... Sivas'ta deprem (19 Mart 2020 Kandilli Rasathanesi-AFAD son depremler) Yurt Van'da gümrük kaçağı 6 bin 900 tıbbi maske ele geçirildi Yurt Şırnak'ta uyuşturucu operasyonları: 38 gözaltı Yurt