Yemen'de Başkanlık sarayı çevresi bombalanıyor!

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'de başkanlık sarayı çevresini bombalamaya başladı. Husilerin kontrolünde olan bölgede, Sabaha kampı da bombalandı. Başkent Sana'nın güney ve batısındaki askeri noktalar da savaş uçaklarının hedefi oldu

Abone ol

Yemen'de, bombardımanlar Başkanlık Sarayı çevresinde yoğunlaştı.

"Kararlılık Fırtınası" adı verilen operasyonda, Yemen'in başkenti Sana'da Husilerin kontrolünde olan Başkanlık Sarayı çevresi hedef alındı. Husilerin kontrolünde bulunan bölgeden dumanlar ve patlama sesleri yükseldi.

Hava saldırılarında devrik lider Salih rejimi taraftarlarına ait "Sabaha" kampı da bombalandı. Görgü tanıklarına göre Sana'nın güney ve batısındaki askeri noktalar da bombalandı.

Husilerin merkezi olan kuzeydeki Sada kentine bağlı Kettaf beldesinde bulunan 131. kampın da bombalandığı belirtildi.

Yemen'in başkenti Sana'daki gösterilerde Suudi Arabistan'ın hava saldırısı protesto edildi.

ABD Ordusu, Kızıl Deniz'de bulunan iki savaş gemisinin, Yemen'deki gelişmelere karşılık vermeye hazır olduklarını açıkladı. ABD Merkez Komutanlığı da, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD savaş gemileri, Yemen'de karşılığa hazır" dedi.

Öte yandan, Batı destekli Arap Baharı ile iktidara getirilen Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi, Suudi Arabistan'da ortaya çıktı. Arabistan'a kaçan Hadi, ülkesini bombalayan Riyad yönetimine teşekkür etti.

Suudi Arabistan'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Abdullah el-Muallimi ise Körfez ülkelerinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Yemen'deki operasyona ilişkin bir tasarı sunduğunu açıkladı. Tasarıda operasyon Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından onaylanması ve Husilere silah ambargosu yönünde çağrı yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

İran’dan Erdoğan'a sert tepki Dünya ''Arap ordusu'' kurulacak! Dünya Tenis topu büyüklüğünde dolu yağdı Dünya Faciadan sonra uçaklarda yeni kural! Bundan böyle artık... Dünya