"Türk hava sahası ABD ve NATO jetine kapatılmalı"

Profesör Doktor Hasan Ünal, Suriye'ye olası bir saldırıda Ankara'nın İncirlik Üssünün kullanımını ve NATO Awacs uçaklarının uçuşunu engellemesi gerektiğini söyledi. Ünal, saldırıda Türk hava sahasının Amerika tarafından kullanılması durumunda ilişkilerin geliştiği İran ve Rusya ile güven sorunu yaşanacağını ifade etti

Abone ol

"Hava sahası kapatılmalı" dedi, Ankara'ya önemli uyarılar yaptı.

Atılım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal'a göre, Suriye'ye olası bir saldırıda kesinlikle Amerika'ya Türk hava sahası kullandırılmamalı.

Amerika'nın, Suriye'ye saldırısıyla Astana sürecini bozmak istediğini söyleyen Ünal, bu hamleye karşılık Tahran'daki liderler zirvesinin 5'li yapılması gerektiğini savundu.

Profesör Ünal, Suriye'nin Doğu Guta'da, Türkiye'nin de Afrin'de kazandığı başarıların Amerika'nın kimyasal yalanına başvurmasına neden olduğunu kaydetti.

Ünal, Moskova'dan "Türkiye aracılığıyla NATO ile temas içindeyiz" açıklamasını da değerlendirdi.

HABER: GÜRKAN DEMİR

KAMERA: BARIŞ YURTERİ

ulusal.com.tr

Erdoğan provokasyona karşı tavır almadı Gündem 28 Şubat kumpasında karar günü yarın Gündem Teoman Alili yazdı: 3. Dünya barışı Gündem Halisdemir'in şehit edilmesi davasında savunmalar tamamlandı Gündem