İran Meclis Başkanı Larijani, TBMM Başkanı Kahraman'ı telefonla aradı

İran Meclis Başkanı Ali Larijani, Türkiye'de yapılmak istenen darbe girişimini kınadı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı telefonla arayan Larijani, Türk Devleti ve Milleti ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Abone ol

İran Meclisi Başkanı Dr. Ali Larijani, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı telefonla arayarak darbe girişimi nedeniyle üzüntüsünü dile getirdi.

"Daha başından itibaren darbeyi kınadığımızı ilan ettik.’’ diyen Larijani, Türk milleti ve siyasi partilerin darbecilere karşı birlik olmalarının sevindirici olduğu vurguladı.

Larijani “Militarizm dönemi artık sona ermiştir. Militarizm ve darbe bölgemizin istikrarını yok ediyor. Türkiye Cumhuriyeti kardeşimiz, dostumuz ve komşumuz olan büyük bir ülkedir. Ülkenizde istikrarı bizim arzumuzdur. İran parlementosu sizin, hükümetin, parlamentonun ve Türkiye halkının yanındadır.’’ ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman ise Larijani’ye gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür etti. Kahraman İran ile Türkiye’nin olabildiğince yakınlaşması temennisini de dile getirdi.

Bir açklama da İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Tahiriyan Ferd'den geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükelçi; Halk iradesi ve siyasi partilerin görüş birliği sayesinde darbenin önlendiğini belirtti.

"Bölgemizde artık darbeye yer yok." diyen Büyükelçi "İran'ın darbenin karşısında yer aldığını " kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'de darbeyi açık şekilde kınayan ilk isimlerden biri olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

ABD'nin tehditleri sürüyor Dünya Trendeki saldırıyı İŞİD üstlendi Dünya Otobüs otomobilleri biçti: 4 ölü, 16 yaralı Dünya Tayvan’da tur otobüsü alev aldı: 26 ölü Dünya