Ergenekon'da skandal

Ergenekon davasındaki iddiaları temelden çürüten MGK belgesinin dava dosyasına girmesinin nasıl engellendiği anlaşıldı. Olayın altından ikinci bir "sehven skandalı" çıktı. Mahkeme önce resmi yazı yazarak belgeleri Başbakanlık'tan istedi, ardından telefonla arayarak "sehven istedik" göndermeyin dedi.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da imzaladığı 2004 tarihli Milli Güvenlik Kurulu kararının, Ergenekon mahkemesine ulaşmasının nasıl engellendiği ortaya çıktı.

Ergenekon mahkemesi ara karar ile o belgeleri Başbakanlık'tan istedi. Ancak belgeler mahkemeye ulaşmadı. Neden ulaşmadığı da Genelkurmay Başkanlığı'nın mahkemeye gönderdiği bir yazıda ortaya çıktı.

Ergenekon mahkemesi, 17 Eylül 2011'de bir ara karar aldı. Kararda, Başbakanlık'ın İnternet Andıcı ile ilgili MGK kararları ve genelgeleri göndermesine hükmedildi. Bunun için de, Başbakanlık Müsteşarlığı'na yazı yazıldı. Başbakanlık yazıyı Genelkurmay Başkanlığı'na yönlendirdi, ilgili belgelerin gönderilmesi talimatı verdi.

Bu aşamada Genelkurmay Başkanlığı ile Ergenekon mahkemesi arasında ilginç bir telefon görüşmesi yapılıyor. İşte bu görüşme sürecin seyrini değiştiriyor. Genelkurmay Adli Müşavirliği telefonla arayarak, mahkemenin hangi belgeleri istediğini sordu. Mahkeme kalemi ise, heyetten bir hakimin de onayını alarak yazının sehven yazıldığını belirtti ve yazının "işlem yapılmadan iade edilmesini" istedi.

Genelkurmay Adli Müşavirliği de 17 Ekim 2011'de durumu anlatan bir yazıyla talebi iade etti.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in, göreve geldiği ilk aylarda yaşanan bu olayla, davanın seyrini etkileyecek MGK belgelerinin dosyaya girmesi engellendi.

Ergenekon kararlarıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olayı ikinci "sehven hukuk cinayeti" olarak değerlendirdi. Başbuğ, belgelerin Ergenekon davasını temelden etkileyeceğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Emine Erdoğan da mı ortak? Gündem Yeni demokrasi paketi: İleri demokrasiden Sıkı demokrasiye Gündem Erdoğan'a madalyalı eylem Gündem Erdoğan'a büyük hüsran Gündem