Maliki: Türkiye iki yüzlü, müdahaleye karşılık vereceğiz!

Türkiye'nin Musul'a asker sevkiyatına Irak ve Rusya'dan tepki geldi. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri El Maliki, asker sevkiyatını "işgal" olarak niteledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da sevkiyatın yasa dışı olduğunu savundu.

Abone ol

Musul yakınlarındaki Beşika kampındaki Türk askerlerinin sayısının artırılmasıyla yaşanan krizle ilgili hem Irak'tan hem de Rusya'dan açıklama geldi.

Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Nuri El Maliki Bağdat'ta Haşdi Şabi kamplarını ziyareti sırasında konuştı. Türkiye'yi iki yüzlülükle suçlayan Maliki, Türkiye'nin Musul'da asker bulundurmasını 'işgal' olarak niteledi.

Rusya'nın gündeme getirdiği "IŞİD'le petrol ticareti" iddiasını yineleyen Malik, Ankara'nın bunun karşılığında örgüte araç ve silah verdiğini öne sürdü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Musul kriziyle ilgili Irak Dışişleri Bakanı İbrahim al Caferi ile telefonda görüştü. Lavrov görüşmeye ilişkin açıklamasında, Türkiye'nin asker sevkiyatını yasa dışı olarak niteledi. Lavrov, "Rusya olarak, Irak yönetimiyle tamamen hemfikir olduğumuzu dile getirdik. Rusya kararlılıkla Irak egemenliği ve toprak bütünlüğünün arkasında yer alacaktır. Irak yönetiminin konuyu BM Güvenlik Konseyine götürmesini kararlılıkla destekliyoruz." dedi.

İstanbul'da polise saldırı Gündem Tarafsızlık konferansında terör mesajı Gündem Halit Çelenk anıldı Gündem 11 ayda 900 bin kaza Gündem