''Nükleer müzakereler uzayabilir''

İran, 30 Haziran'a kadar tamamlanması öngörülen nükleer müzakerelerle ilgili açıklama yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı, "Müzakereler hızlıca tamamlanabilecek gibi görünmüyor. Görüşmeler belirlenen son tairihi de aşabilir" dedi.

Abone ol

İran ile P5+1 ülkeleri arasında yapılan müzakereler 30 Haziran sonrasına uzayabilir. Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı, görüşmelerin belirlenen son tarihe kadar süreceğini hatta son tarihi de aşabileceğini belirtti.

Müzakerelerde nihai anlaşmaya varılması için son tarih 30 Haziran olarak belirlenmiş ve anlaşma metninin hazırlanacağı belirtilmişti.

IRNA haber ajansının haberine göre İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı, ''Müzakereler hızlıca tamamlanabilecek gibi görünmüyor. Görüşmeler belirlenen son tarihe kadar devam edecek. Hatta bu tarihi de aşabilir'' dedi.

Anlaşmayı 'belirli bir zamanda ortaya çıkarmak gibi bir zorunlulukları olmadığını' belirten Arakçı, "Taleplerimizi karşılayan iyi bir anlaşma istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan müzakerelerde İran'a yönelik ambargoların kaldırılması konusunda Batı bloğu ülkeler arasında derin ayrılıkların olduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Köln’de 20 bin kişiye bomba tahliyesi Dünya Hindistan’da ölü sayısı bini geçti Dünya Pentagon o operasyonun adını eleştirdi Dünya Yemen müzakereleri ertelendi Dünya