HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ: Biz onların mücadelesinin eseriyiz

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Adana'daki Bayram etkinliğinde konuştu. Öldürülen PKK'lı teröristleri hatırlatan Yüksekdağ "Kendisini adayanları, demokrasi şehitlerini unutmayalım. Biz onların mücadelesinin eseriyiz" dedi.

Abone ol

Teröre örgütüne destek vermek suçlamasıyla hakkında fezleke hazırlanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bir kez daha PKK'lı teröristleri savundu.

Adana'da Ramazan Bayramı etkinliğinde konuşan Yüksekdağ, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile öldürülen teröristleri andı.

"Bu bayram gününde kendisini adayanları, demokrasi şehitlerini unutmayalım" diyen HDP Eşbaşkanı, "Biz onların mücadelesinin eseriyiz" ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ hakkında , Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaptığı "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz, bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz." sözleri nedeniyle fezleke hazırlanmıştı.

Bu konuşmadan dolayı "Terör örgütüne destek" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından hakkında fezleke hazırlanan Yüksekdağ'ın dosyası Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

ulusalkanal.com.tr

CHP'li Yılmaz: Normalleşme desteklediğimiz bir adımdır Gündem Yeni iç ve dış ittifaklar neden zorunludur? Gündem Armağan Kuloğlu: Ya teknik arıza ya da hava şartlarına bağlı pilot hatası Gündem İlnur Çevik: Dış politika ve birçok konuda vites değişikliği yapmamız gerekiyor Gündem