İstanbul'da düzenlenen 13. Türkiye Vergi Kongresi başladı

On üçüncüsü düzenlenen "Türkiye Vergi Kongresi" İstanbul'da başladı. Kongre, bu yıl Çanakkale şehitlerinin anısına düzenlendi. Maliye, muhasebe ve vergi uzmanlarının bir araya geldiği toplantıda, dünyada ve Türkiye'deki vergi uygulamaları masaya yatırıldı.

Abone ol

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Türkiye Vergi Kogresi İstanbul'da başladı.

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları derneği tarafından iki yılda bir düzenlenen kongre bu yıl Çanakkale şehitleri anısına yapıldı.

Toplantı öncesi Çanakkale'de şehit olan yüksek ticaretliler ile brilikte tüm şehitler için saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı okundu.

Çok sayıda maliye, muhasebe ve vergi uzmanının yer aldığı toplantıda, vergi konusunda önemli çalışmalara imza atan akademisyenler sunum yaptı.

Devletlerin uyguladığı vergi sistemi ve toplama oranları gelişmişlik seviyesini doğrudan etkiliyor.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü üyesi ülkelerdeki vergi uygulamaları ile Türkiye'deki sistem kaşılaştırıldı.

Uzmanlar'a göre Türkiye'deki vergi oranları yüksek. Bunun yeniden düzenlenmesi ve aşağı çekilmesi gerekiyor.

Türkiye'de vergi mükelleflerini koruyan anayasal düzenleme de yok.

Haber: Deniz Adalı- Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

Amasya'da maden işçileri işletmenin faaliyete geçmesini istiyor Ekonomi Amasya'da maden işçileri işletmenin faaliyete geçmesini istiyor Ekonomi Maliye Bakanlığı'ndan taşeron işçilerle ilgili haberlere yalanlama Ekonomi Maliye Bakanlığı'ndan taşeron işçilerle ilgili haberlere yalanlama Ekonomi