Rusya: Halep'in yüzde 95'inden fazlası Suriye ordusunun kontrolünde

Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezi, Halep'in yüzde 95'inden fazlasının tümüyle Suriye ordusunun kontrolüne geçtiğini duyurdu.

Abone ol

Merkezden yapılan açıklamada, "Son 24 saat içinde Suriye ordusu, Halep'in doğu kesimlerinin dörtte üçünü özgürleştirdi.

Bunun sonucunda Halep'in yüzde 95'inden fazlası ordunun kontrolüne geçti. Kentin doğusunda militanların kalmaya devam ettiği alanların toplamı 10 kilometrekareden daha az" denildi.

'100 BİNDEN FAZLA KİŞİ HALEP'TEN TAHLİYE EDİLDİ'

Açıklamada Halep'i özgürleştirme operasyonuna başlandığından bu yana 40 binden fazlası çocuk 100 bini aşkın sivilin kentten tahliye edildiği bilgisi de paylaşıldı. 5100 sivilin ise teröristlerden kurtarılan bölgelerde yer alan evlerine döndüğü kaydedildi.

'2200 MİLİTAN SİLAH BIRAKTI'

Rusya'nın Suriye'deki ateşkes izleme merkezi, Halep'i özgürleştirme operasyonlarına başlandığı tarihten bu yana 2200'den fazla militanın silah bıraktığını da bildirdi.

Merkez, teslim olan militanlardan 2137'sinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kararıyla affedildiğini de aktardı./Sputnik

Azerbaycan, Ermenistan'a ait insansız hava aracını düşürdü Dünya Rus Dışişleri: Teröristlerin Palmira'ya dönmemesi için mümkün olan her şeyi yapacağız Dünya Atina'da bakanlık binasına bomba bırakıldı! Dünya Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak taziyelerini iletti Dünya