AKP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu: Esad'ı aldın yetkilerini kime vereceksin?

AKP'nin Dış İlişkilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Esad'lı Suriye geçiş hükümeti hakkında konuştu. "Esad’ı indirdin, yetkileri aldın, kime vereceksin?" diye soran Çavuşoğlu, "İşte geçici bir yönetim olması lazım" dedi.

Abone ol

AKP'nın Suriye'de Esad'lı geçiş förmülüne yaklaşması bir kez de AKP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından dile getirildi.

Partisinin dış ilişkilerinden sorumlu olan Eski Dışişleri Bakanı, Milliyet gaztesine verdiği mülakatta Suriye için tartışılan çözümü değerlendirdi. Çavuşoğlu, Esad'sız bir Suriye yönetiminin olmasını savundu, ancak geçiş hükümetine farklı baktıklarını belirtti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Esad’ı indirdin, yetkileri aldın, kime vereceksin? İşte geçici bir yönetim olması lazım" dedi.

Çavuşoğlu ayrıca geçici hükümetin Esad'ın yetkilerini devrelacak bir hükümet olmasını savundu. AKP Genel Başkan Yardımcısı, Amerika ve Rusya'nın Suriye'nin istikrarına önem vermesi durumunda söz konusu planı hayata geçirmenin kolay olduğunu kaydetti.

PYD'nin Suriye bütünlüğüne karşı olduğuna da değinen Çavuşoğlu, "Şimdi siyasi çözüm olmazsa ve tüm Suriye birleştiremezsek o zaman kendiliğinden bölünme olur, zaten biz de buna karşıyız" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Şırnak'ta 10 PKK'lı teslim oldu Gündem Davutoğlu: PYD'yi iki kez vurduk Gündem 17 IŞİD'li terörist yakalandı Gündem Doğu Perinçek öğrencilerle sohbet etti: Sizin günleriniz geliyor Gündem