Bayramdan sonra vaka sayısında büyük artış

Bayramdan sonraki ilk günün vaka sayısı binin üzerine çıkınca Bilim Kurulu üyeleri, test kriterlerinin genişletilmesi gerektiğini belirtti. Belirti göstermeyenlere test yapılmadığı için Kovid-19 hastalarının çoğu bulunup izole edilemiyor. Ulusal Kanal’a konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Test politikasının değişmesi lazım” önerisinde bulundu.

Abone ol

Vaka sayısı arttı. Bilim Kurulu üyeleri uyardı.

Kurban Bayramı’nda kısıtlama olmadı ancak vatandaşların tedbiri elden bıraktığı kalabalık manzaralarla ortaya çıktı. Bu kalabalık görüntülerin sonucu da tatilden sonraki gün açıklanan vaka sayısına yansıdı. 4 Ağustos’taki vaka sayısı bin 83 olarak kaydedildi.

Kovid-19 testleri pozitif hastayla temas etmiş olsa bile belirtisi olmayanlara yapılmıyor. Hekimler de belirti göstermeyen çok sayıda hasta olduğunu düşünüyor.

Bilim Kurulu üyeleri belirti taşımayan temaslılara ve risk grubundaki meslek mensuplarına da testin yapılmasını öneriyor.

Ulusal Kanal’a konuşan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, vaka artışı nedeniyle başka önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Toplu bulunulan yerlere sınırlama getirilmesini de kaydetti Ceyhan.

Ceyhan’a göre şehirlerarası yolculuklar da risk barındırıyor.

Öte yandan en yüksek vaka sayısının Ankara’da olduğu ve yoğun bakım ünitelerinin dolduğu iddia edilmişti. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü hastane yatak doluluk oranının yüzde 50, yoğun bakım yatak doluluğunun ise yüzde 63 olduğunu açıkladı. Başkentte pandeminin hâlâ kontrol altında olduğu söylendi.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

Ankara'da yoğun bakım üniteleri doldu mu? Resmi açıklama geldi Sağlık Vakaların izlendiği merkezin verileri açıklandı Sağlık YÖK'ten sanal fuar uygulaması Sağlık Özel üniversiteler, kitaptan çok reklama para harcadı Sağlık