Milli bayramlarda askeri geçit törenini kaldırma kararı alındı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, milli bayramlardaki askeri geçit törenlerini kaldırma kararı aldı. Bunun yerine fener alayı düzenlenmesi planlanıyor.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Barış Harekâtı ve KKTC’nin kuruluş yıldönümü törenlerle ilgili düzenlemeyi değiştirme kararı aldı.

Ada basınında yer alan haberlere göre törenlerde ağır silahlı geçitler kaldırılacak. Yerine ise fener alayı gelecek.

Değişilik önerisi Bakanlar Kurulu'na geldi. KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, törenleri protokol kutlamasına benzediğini, bunu değiştirerek "halk kutlamasına" dönüştürmek istediklerini söyledi.

KKTC basını da haberi “Askeri geçit törenleri tarih oluyor” manşeti ile duyurdu. Ayrıntılarda da törenlerde halk dansları gösterileri, kültürel tanıtımlar, fener alayları, akrobasi gösterileri, milli oyuncular, milli spor kulüpleri ve benzeri etkinlikler yer alacak bilgisine yer verdildi.

ulusalkanal.com.tr

Başbakan, bölge istikrarı için Esad ve IŞİD'in gitmesi gerektiğini söyledi Gündem PKK'ya silah satan mafya lideri Kalaşov, Moskova'da yakalandı Gündem Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Grubu terörist sergisini savundu Gündem Diyarbakır’da bombalı araç alarmı Gündem