Hrant Dink cinayetinde 2 polis tutuklandı

Hrant Dink Suikastinde ihmali olan kamu görevlileri soruşturmasında ilk tutuklamalar yaşandı. Önce sorgulanıp serbest bırakılan, itiraz üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan polisler Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu tutuklandı.

Abone ol

Hrant Dink suikastinde kamu görevlilerinin rolü ile ilgili soruşturmada 2 şüpheli polis hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Zenit ve Mumcu, kısa bir süre önce şüpheli olarak sorgulanmış, sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Ancak 2 şüpheli mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Savcı Gökalp Çiftçi, mahkemenin "serbest bırakma" kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, dün şüpheli polisler Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu hakkında yakalama emri çıkardı.

2 şüpheli polis karardan 1 gün sonra yakalandı. Şüpheli polisler kararın yüzlerine okunmasının ardından cezaevine gönderildi.

Zenit ve Mumcu Dink cinayeti nedeniyle cezaevine giren ilk kamu görevlileri oldu.

Muhittin Zenit'in cinayetten kısa bir süre tetikçi Ogün Samast'ın büyük abi dediği azmettirici Erhan Tuncel'i aradığı ortaya çıkmıştı. Zenit görüşmeyi, polis şefi Ali Fuat Yılmazer'in talimatıyla yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'yi AiHM'de Perinçek savunmalı! Gündem Aziz Yıldırım’dan çarpıcı çıkış Gündem SOMA Konya'nın oldu Gündem ''Devam edecek'' Gündem