ABD'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 52 bini aştı

Pandeminin merkez ülkesi ABD’deki son duruma bakalım. Ülkede vak’a sayısı 1 milyona doğru ilerliyor. Worldometers verilerine göre vaka sayısı 925 bini aştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı da 52 bini geçti. 110 bin hastanın tedavi edildiği ülkede 5 milyon test yapıldı.

Abone ol

Koronavirüs salgının merkez üssü ABD’de vaka ve ölüm hızı yavaşlamaya başladı. ABD Başkanı Donald Trump, ülke genelinde yapılan testlerde pozitif oranının son 1 haftada yüzde 38’den yüzde 28’e düştüğünü söyledi. Trump’ın açıkladığı verilere göre, New York'taki vaka sayısı yüzde 50 azalırken, ölümler de yüzde 40 düştü. Louisiana'da da pozitif vaka sayısı yüzde 25'ten, yüzde 15'e geriledi.

ABD’deki vaka sayısı 1 milyona doğru ilerliyor. Worldometers verilerine göre ülkedeki Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 925 bini aştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı da 52 bini üzerine çıktı. Tedavi olanların sayısı da 110 bin…

Önceki günkü basın toplantısında “vücuda dezenfektan enjekte edilmesini” öneren ABD Başkanı Trump, sözlerine açıklık getirdi; “ne olacağını görmek için muhabirlere, kinayeli bir soru soruyordum” dedi.

Trump’ın açıklamaları üzerine Amerikan Kimya Konseyi yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “hiçbir dezenfektan, Kovid-19 gibi hiçbir enfeksiyon tedavisi için vücuda enjekte edilmemelidir. Bu tarz bir eylem, vücutta ciddi zararlara yol açabilir ve ölümcül olabilir" ifadelerine yer verildi.

Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenler New York’taki Staten (sıtedın) Adası'ndaki mezarlığa iş makineleri yardımıyla gömülüyor. Cenaze sahipleri de işlemleri uzaktan seyredebiliyor.

Avrupa ülkelerinde Kovid-19 salgınıyla ilgili yeni gelişmeler Dünya İran'dan üç ülkeye tepki Dünya İsrail'de Kovid-19 vaka sayısı 15 bini aştı Dünya Hollanda'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 4 bin 409'a çıktı Dünya