Baltık planına neden onay verildi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede destek karşılığında NATO'nun Baltık planına onay verildiğini söyledi. Planın hayata geçirilmesi için 6 aylık komisyon süreci yaşanacağını belirten Erdoğan, "Bu noktada bizi aşırı derecede bağlayıcı bir şey yok" dedi. NATO toplantısı sonrası gazetecilere konuşan Erdoğan, 4'lü liderler zirvesinin yenisinin 2020'nin Şubat ayında Türkiye'de yapılacağını açıkladı.

Abone ol

Baltık planına neden onay verildiğini açıkladı. 4'lü liderler zirvesinin her yıl tekrar yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Londra'da katıldığı NATO Zirvesi sonrası gazetecilere değerlendirmeler yaptı.

NATO üyeleri Türkiye'nin "YPG'yi terör örgütü olarak tanıyın" talebini reddetmişti. Ankara ise buna karşılık ittifakın Baltık planını kabul etmemişti. Ancak İngiltere toplanan NATO Liderler zirvesinde Türkiye planı onayladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, YPG tanınmadan neden plana onay verildiğini anlattı. Plan için 6 aylık komisyon süreci işletileceğini belirtti.

Erdoğan, Almanya, İngiltere ve Fransa liderleriyle yaptığı 4'lü liderler zirvesinin 2020'nin Nisan ayında tekrarlanacağını ifade etti. Libya ile yapılan mutabakatın Londra'daki görüşmede gündeme geldiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, firari FETÖ'cü Adil Öksüz'e operasyon yapılabileceğinin sinyalini verdi. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanıp getirilmesini hatırlattı.

ulusal.com.tr

Atlantikçi 3 isim yeniden siyaset arenasında Gündem İyi bir Türk Kahvesi nasıl olur? Gündem Son dakika haberleri... Instagram çöktü mü, Instagram'a erişi sorunu Gündem Türk kadını seçme ve seçilme hakkıyla öne geçti Gündem