Türkiye'nin Kovid-19 diplomasisi

Türkiye'nin Kovid-19 sürecinde uluslararası diplomasisi en üst seviyede. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 ülkenin lideriyle telefonda görüşürken, 3 zirveye video konferans yöntemiyle katıldı.

Abone ol

Koronavirüs sürecinde 19 ülkenin lideriyle telefonda görüştü, 3 zirveye video konferans yöntemiyle katıldı.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sık sık ülkelerin liderleri ile görüşüyor.

Dünya liderleri arasında Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında diplomasi trafiğini yoğunlaştırdı.

Cumhurbaşkanlığının Twitter paylaşımında, Erdoğan'ın koronavirüs salgını sürecindeki uluslararası temaslarına yer verildi.

Erdoğan'ın ilk görüşmesi koronavirüse karşı büyük bir zafer kazanan Çin Halk Cumhuriyeti lideri ile oldu. Erdoğan, 8 Nisan'da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştü.

19 Nisan'da ABD Başkanı Donald Trump, 21 Nisan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 22 Nisan'da İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Kovid-19 toplantısı gerçekleştirildi.

Erdoğan, 23 Nisan'da Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve 24 Nisan'da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani ile telefonda konuştu.

Telefon görüşmelerinin yanı sıra dörtlü zirveler de düzenlendi. Takvim yaprakları 17 Mart'tı gösterirken Erdoğan, video konferans aracılığıyla Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile salgını masaya yatırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Mart'ta Kovid-19'a ilişkin G-20 Liderler Olağanüstü Zirvesi'ne, 10 Nisan'da Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin "Kovid-19 Salgınıyla Mücadelede İşbirliği ve Dayanışma" konulu olağanüstü zirvesine video konferansla katıldı.

ulusal.com.tr

Bakan Varank o süreci anlattı Gündem Kızılay’dan yaşlı çifte yardım Gündem Mehmetçik, ilk iftarını elleri tetikte yaptı Gündem Sağlık Bakanı Koca son durumu açıkladı: Vaka sayısı düştü iyileşen sayısı arttı Gündem