ABD'de ölü sayısı 8 bin 500'e yükseldi

Amerika'da salgın kontrol altına alınamadı. Koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 8 bin 500'e, toplam vaka sayısı da 312 bin 138'e yükseldi. Ayrıca ülkede virüsün askerlere de sıçraması konuşuluyor. Askerlerini korumak için gerçekleri kamuoyuna açıklayan ve bu nedenle görevden alınan uçak gemisi komutanı "kahraman" olarak anılıyor.

Abone ol

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen ABD'de durum giderek kötüleşiyor. Son 24 saat içerisinde bin 105 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu. Toplam can kaybı 8 bin 500'e, çıktı.

Salgının etkisinin gelecek 2 hafta yoğun olacağı tahmin ediliyor. Ülkede özellikle, New York eyaletinde doktor ve hemşire sıkıntısı yaşanıyor.

Amerika Başkanı Trump, durumu hafifletebilmek için, bin askeri doktor ve hemşire takviyesi yapacakların duyurdu.

ABD Donanması'na ait USS Theodore Roosevelt uçak gemisindeki koronavirüs vaka sayısı da 155'e çıktı.

Açıklamada gemideki 4 bin 800 personelin yüzde 44'üne Kovid-19 testi yapıldığı belirtildi. 1 bin 548 personelin de karaya çıkarıldığı bildirildi.

Geminin kaptan Brett Crozier, önceki gün gemideki personelde koronavirüs tespit edildiğini açıklamıştı. Personelin tamamının karada karantinaya alınmasını isteyen mektubu ABD Donanması'na göndermesinin ardından görevden alınmıştı.

Kaptan, "gemi içinde infiale yol açarak mürettebatı riske atmak ve geminin işleyişini bozmak" ile suçlamıştı.

Gemi kaptanı askerlerini korumak adına yaptığı açıklama nedeniyle ülke genelinde büyük sempati topladı. Ülke genelinde bir çok kişi onu kahraman olarak görüyor. Amerikan medyası komutanın görevden alınmasını eleştiriken, Amerikalı sosyal medya kullanıcıları, attığı mesajlarla komutana teşekkür etti.

ulusal.com.tr

Dünya genelinde koronavirüsü yenen hasta sayısı açıklandı Dünya İsrail'de Kovid-19 vaka sayısı 8 bini aştı Dünya Ürdün'de 4,6 büyüklüğünde deprem Dünya Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, Kovid-19 önlemlerine uymayanlara "aptal" dedi Dünya