Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın Amerika'ya gidiyor

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın , önümüzdeki hafta Ankara-Washington arasındaki Menbiç görüşmeleri için Amerika'ya gidecek. Açıklamayı Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy yaptı. Aksoy, PYD'nin Menbiç'ten çıkartılmasına ilişkin görüşmelerin soğutulmaması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Rex Tillerson'ın Dışişleri Bakanlığı görevinden alınmasının ardından ertelenen Menbiç görüşmeleri için Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın haftaya Amerika'ya gidiyor.

Açıklamayı Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy yaptı.

Bakanlıkta basın toplantısı düzenleyen Aksoy, Amerika ve Rusya'yla yapılan hava savunma sistemleri görüşmelerine ilişkin de konuştu. Rusya'dan alınacak S-400'lerin NATO sistemine entegre edilmeyeceğinin altını çizen Aksoy, Amerika ile de Patriot füzeleri için görüşmeler yapıldığını ifade etti.

Sözcü Aksoy, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin Akdeniz ve Ege Denizi'ndeki faaliyetlerini gayri meşru olarak nitelemesini de değerlendirdi, "AB Kıbrıs'ta tarafsızlığını kaybetmiştir" dedi. 26 Mart'ta Varna'da yapılacak Avrupa Birliği toplantısına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davet edildiğini hatırlattı.

HABER: GÜRKAN DEMİR

KAMERA: TANSEV KARA

Gül: İstismar çok boyutlu bir sorundur, çözümü de çok boyutlu olmak zorundadır Gündem Kartal İstimbotu müze gemi olacak Gündem Türkiye'den Avrupa Birliği'ne sert yanıt: Kabul etmemiz mümkün değil Gündem ABD ile Menbiç'te bilek güreşi Gündem