KKTC’de seçim takvimi ilerliyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Cumhurbaşkanlığı seçimi için takvim ilerliyor. Adaylık başvuruları resmen başladı. Şimdiye kadar 12 isim, Cumhurbaşkanlığı makamı için adaylık başvurusunda bulundu.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde halk, 11 Ekim’de yeni cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gidecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık başvuruları resmen başladı. Şimdiye kadar 12 isim, Cumhurbaşkanlığı makamı için adaylık başvurusunda bulundu.

İlk başvuruyu bağımsız aday ve halen Cumhurbaşkanı olan Mustafa Akıncı yaptı. Başvuru yapan isimler arasında CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve Bağımsız aday Serdar Denktaş da bulunuyor.

Göreve geldiği günden itibaren Kıbrıs mücadelesi ve Türkiye'nin çıkarları karşısında bir tutum alan Mustafa Akıncı'nın yeniden seçilmesi düşük bir ihtimal olarak görülüyor.

Akıncı'nın Türk askerinin adadan çekilmesi açıklamaları ve Türkiye düşmanlığı yapan Rum Kesimine yakınlığı KKTC'de büyük tepki topluyor.

Akıncı'nı karşısındaki en güçlü adayın ise KKTC Başbakakanı Ersin Tatar olduğu belirtiliyor. Seçimlere ilişkin yapılan son anket Gezici araştırma şirketine ait.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz mücadelesine tam destek veren KKTC vatandaşları seçimlerinin ikinci tura kalacağını ve Başbakan Ersin Tatar'ın Cumhurbaşkanı olacağını düşünüyor.

Yaklaşan seçimlerde yarışacak adayların isimleri 14 Eylül Pazartesi günü ilan edilecek.

ulusal.com.tr

Türkiye'den Atina'ya çağrı: "Yunanistan'ın inisiyatife destek vermesini bekliyoruz" Gündem ÖTV zammı satış iptalleri getirdi Gündem Fransa'nın Türkiye düşmanlığı Gündem Muharrem İnce Memleket Hareketini başlattı: "Biz ülkenin gidişatından kaygı duyanlarız" Gündem