Küba Devlet Başkanı Raul Castro'dan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda çarpıcı açıklamalar

Küba Devlet Başkanı Raul Castro 56 yıl sonra Amerika’ya gitti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda çarpıcı açıklamalar yaptı. Castro Latin Amerika ve Afrika’da gelişmekte olan ülkelerin toprak bütünlüğünü hedef alan Amerika’yı eleştirdi. “Gelişmekte olan ülkeler Emperyalizme karşı dayanışma içinde olmalı” dedi.

Abone ol

Küba Devlet Başkanı Raul Castro 56 yıl sonra gittiği Amerika’da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na seslendi.

Amerika’nın Latin Amerika ve Afrika’daki ülkeleri bölmeye yönelik girişimlerini eleştiren Castro, bu ülkelerin dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi. Castro ayrıca bağımsız devletlerin içişlerine müdahale konusunda BM Sözleşmesi'nin umursanması gerektiğini belirtti.

Küba lideri dünyadaki eşitsizliğe yönelik dikkat çekici veriler de paylaştı. Dünyada 795 milyon insanın açlığa doğru gittiğini, 781 milyon yetişkinin ise okuma yazma bilmediğini söyleyen Castro , "Dünyada yıllık 1 trilyon 700 milyar dolar askeri harcama yapılırken, her gün 17 bin çocuk tedavi edilebilir hastalıklardan hayatını kaybediyor" ifadesini kullandı.

İsrail’in Filistin’i hedef alan saldırılarına değinen Castro “1967 sınırlarının geçerli olduğu ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin'den yanayız” dedi.

Amerika'nın 1903 yılından bu yana elinde tuttuğu Guantanamo Körfezi'nden askerlerini geri çekmesi çağrısında bulunan Küba lideri Küba'ya uygulanan ekonomik, ticari ve mali ambargonun sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

ABD ile Rusya anlaştı Dünya İranlı yetkili Reuters'a konuştu: Zarif ile Obama... Dünya Hac'daki izdihamla ilgili yeni iddia Dünya Akdeniz'de deprem Dünya