'Sırtını terör örgütüne dayayan' HDP'li Figen Yüksekdağ'ın 15 yıl hapsi isteniyor

"Biz sırtımızı YPG’ye, YPJ’ye ve PYD’ye yaslıyoruz" diyen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Sırtını terör örgütüne dayadığını söyleyen Yüksekdağ'ın 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Abone ol

Sırtını terör örgütüne dayadığını itiraf eden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında hazırlanan iddianame Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, HDP Şanlıurfa milletvekilleri Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan ile HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan hakkında hazırlanan iddianamelerin incelemesi tamamlandı.

Mahkeme heyetleri, iddianamelerin kabulüne karar verdi.

Yüksekdağ hakkında hazırlanan iddianamede, "terör örgütü PKK/KCK, KCK parça örgütlenme şeması, PYD parti tüzüğü, ekonomik ve siyasi teşkilatlanma ayrıntıları, KCK sözleşmesi, PKK tüzüğü, örgüt yapısı, PYD tüzüğü, KCK sözleşmesi ve PKK tüzüğü mukayese şeması" gibi ayrıntılar yer aldı.

Yüksekdağ, 19 Temmuz 2015'te Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde DBP ve HDP tarafından düzenlenen bir etkinlikte "Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz." demişti.

İddianamede, Yüksekdağ'ın 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

ulusalkanal.com.tr

'Yeni Adli Yıl Açılış Töreni' ilklere sahne olacak Gündem Darbeyi araştıracak üyeler belirlendi Gündem PKK'ya karşı Siirt'te "Huzur Nöbeti" başlatıldı Gündem FETÖ faaliyetlerini soruşturan avukat Amsterdam: Gülen'i yönlendiren bir 'abi' var Gündem