Barzani’nin bölünme referandumuna Sisi’den sert sözler

Abone ol

Mesud Barzani’nin önerdiği bölünme referandumuna bir itiraz da Mısır’dan geldi. Mısır devlet haber ajansı MENA’nın verdiği habere göre Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, referandum önerisini sert ifadelerle eleştirdi.

Sisi, “Kürtlerin bugün talep ettiği referandum, gerçekte Irak’ın felaket bir şekilde kendi aralarında rakip, küçük devletlere bölünmeye başlamasıdır” dedi.

“Batı’yı IŞİD’e yardım etmeme yönünde uyarmıştık”

IŞİD’in amaçları konusunda Batı dünyasını daha önce de uyardığını belirten Mısır Cumhurbaşkanı, “IŞİD Mısır’ı da ele geçirmek istiyordu. ABD ve Avrupa’yı onlara yardım etmeme konusunda uyarmıştım. IŞİD’in Suriye’den çıkıp önce Irak’ı, sonra Ürdün’ü ve Suudi Arabistan’ı hedef alacağını söylemiştim” şeklinde konuştu.

İran’la ortak tutum

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi bu açıklamasıyla İran’ın tutumunu paylaşmış oldu.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Irak’ın bölünmesinin bir Siyonist planı olduğunu öne sürmüş, “İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Irak’ı parçalama isteğinin gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz” demişti.

ulusalkanal.com.tr

Kıbrıs'ta neler oluyor? Dünya 2. İsrail'e bölgesel set! Dünya İsveçli genç ismini değiştirdi, 63 yeni isim aldı Dünya Üniversitede tam 250 parçalanmış ceset Dünya