ABD, PKK'yı ordulaştırıyor

Rusya'nın Suriye harekatı Amerika'nın Kürt Koridoru planını da işlemez hale getirdi. Amerika da bunun üzerine "kara unsurumuz" dediği PYD'yi ordulaştırmak için harekete geçti. ABD'nin hazırladığı yeni plana göre 20 bin kişilik silahlı Kürt Birlikleri oluşturulacak.

Abone ol

Amerika'nin Kürt Koridoru planı Moskova'nın hava harekatı hamlesiyle tehlikeye düştü.

Washington'un bunun karşısısındaki hamlesi ise PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'yi ordulaştırma planı oldu. Planının ayrıntılarını New York Times ve Washington Post yazdı.

Söz konusu planın ilk aşamasını Suriye'nin kuzeyindeki PYD'nin silahlandırılması oluşturuyor. Amerika, bu bölgede 20 bin kişilik silahlı Kürt birlikleri kurmayı hedefliyor.

Planın ikinci aşamasında ise diğer terör gruplarının silanlandırılması var. Böylece sayıları 3 - 5 bini bulan bazı Arap gruplara da silah verecek.

PYD'yi ordulaştırma planı Obama'ya, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph F. Dunford’un muhaliflere destekle ilgili tavsiyeleri üzerine şekillendi.

Obama, Amerika'nın PKK-PYD'yi ordulaştırma planının şifrelerini önceki günkü konuşmasında vermişti. Obama "Eğit-donat ile yaptığımız; başarılı olduğumuz yere bakmak, örneğin doğuda Kürt topluluğun IŞİD’i yenilgiye uğratan bazı unsurlarıyla birlikte çalışmak ve bunun üzerine inşa edip edemeyeceğimizi bakmalıyız.” ifadelerini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

İçişleri Bakanı öldürülen terörist sayısını açıkladı Gündem Ahmet Hakan'a saldırıda şok ifadeler Gündem AKP bitirdi CHP açılıma talip oldu Gündem Batı, Türkiye'yi ateşe sürüyor Gündem