Necdet Özel emekliye ayrılacak

Suriye sınırından yönelen bölücü tehdit ve PKK'nın yurt içindeki eylemleri Yüksek Askeri Şura'daki tayin terfilere de yansıyacak. En tecrübeli subaylar bölücü terör tehdidinin olduğu bölgelerde görevlendirilecek. Şura'da, Türk Ordusunun komuta kademesi de değişecek. Genelkurmay Başkanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Jandarma Genel Komutanı emekliye ayrılacak.

Abone ol

Gözler sınırda... Suriye'nin Kuzeyinde Amerika Birleşik Devletleri'nin besleyip-büyüttüğü kantonları, teörör örgütü PKK defaktodan faydalanarak kalıcılaştırma çabasında... İşte bu durumu Türk Ordusundaki tayin terfileri de etkileyecek.

Yüksek Askeri Şura, 3-5 Ağustos günleri arasında toplanacak. Suriye'nin Kuzeyinden yönelen bölücü tehdit nedeniyle tugay komutanlıklarına "en tecrübeli subaylar" terfi ettirilecek. Irak ve Suriye sınırı ile PKk'nın özellikle Doğu ve Güneydoğ illerindeki eylemleri de YAŞ'taki tayin terfilerde dikkate alıncak.

2015 Şurası'yla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özelemekliye ayrılacak. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulis Akar'da Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacak. Akar 2019 yılına kadar Genelkurmay Başkanı görevinde kalacak.

Akar'dan boşalak Kara Kuvvetleri Komutanlığı için Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Orgeneral Yaşar Güler'in isimleri öne çıkıyor. En kıdemli üye, Orgeneral Mendi. Ancak Mendi'nin 1 yıl sonra emekliye ayrılacak olması, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Çolak ve Güler'in getirlmesi ihtimalini gündeme getirdi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atay'da görev süreleri dolan komutanlar arasında. Emekliye sevkedilmeleri durumunda Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilecek.

İzmir Askeri Casusluk kumpasında 5 gün tutuklu kalan Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele de Deniz Kuvvetleri Komutanı olacak. Koramiral Kösele önce Oramiralliğe yükseltilecek ardından da Kuvvet Komutanlığı'na atanacak.

F tipi örgüt YAŞ'ın önemli gündem maddelerinden olacak. TSK içinde f tipi örgütlenmenin üyesi olduğu belirtilen subayların durumları ele alınarak bir karar verilecek.

ulusalkanal.com.tr

Kriz büyüyor! Sinan Oğan'ı MHP'den ihraç etmeyen Iğdır il yönetimi görevden alındı Gündem AKP, ABD’nin baskılarına boyun eğdi! Gündem Tahsin Şahinkaya İstanbul'da toprağa verildi Gündem Kılıç: Daha önce de dava kazandık ancak... Gündem