ODTÜ'de neler oluyor?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait dozerler dün gece ODTÜ arazisine girerek yol çalışmasına başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ yönetimi arasında imzalanan protokol ile yapılacak yol, Bilkent Şehir Hastanesi’ne bağlanacak.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dozerleri ODTÜ’de yol yapım çalışmasına başladı.

ODTÜ’deki yol çalışmasına ilişkin protokol 8 Eylül’de ODTÜ yönetimi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında yapıldı.

Ankara Valisi Ercan Topaca’nın arabuluculuğunda yapılan anlaşma ile ODTÜ içinden geçirilecek 2 bağlantı yolu, Bilkent Şehir Hastanesi’ne bağlanacak. Bunlardan biri tünel diğeri ise yol şeklinde olacak. Tünel, ODTÜ Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasında bağlantıyı sağlayacak. Kampüs alanının üst yüzeyine zarar vermeyecek şekilde yapılması kararlaştırılan tünel çalışmaları, ODTÜ'nün gözetimi ile yürütülecek.

Tünel projesi henüz başlamadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait dozerlerin girdiği alan ise tünel dışındaki ikinci bağlantı noktasını oluşturuyor. Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi'nin bulunduğu bölgeden başlayan bulvar önce İncek Bulvarı'na, ardından da Ankara Çevre Otoyolu'na bağlanacak. Bilkent Şehir Hastanesi’ne bağlanacak yolun ODTÜ içindeki kısmı 4,8 kilometreden oluşuyor.

Protokol kapsamında kesilen ağaçlar yerine en az 2 kattan az olmamak üzere ağaç dikilecek. Ayrıca ODTÜ’nin içinden geçecek yaklaşık 5 kilometrelik alan için de üniversite yönetimine 36 hektarlık alan tahsis edilecek.

Anlaşma kapsamında ilk kazma 9 Eylül’de vuruldu. Yol yapım çalışmasına tepkiler de geldi. Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ODTÜ ile belediye arasında imzalanan protokolü eleştirdi. ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Seyhan Çamlıgüney yol yapım çalışmasının “talan” olduğunu öne sürdü.

ODTÜ’lü öğrenciler ise protokolün toplum yararı, ODTÜ'nün hakları ve doğa sağlığı arasında bir denge gözettiğini savunuyor. Ulusal Kanal’a konuşan, Vatan Partisi ODTÜ Temel Örgüt Başkanı Çağlar Sönmez, protokolün ODTÜ’ye yönelik planlı bir saldırının parçası olmadığını söyledi. Sönmez “Ancak belediye yönetimi iki taraf arasında imzalanan protokole uymalı. Yeniden ağaçlandırma yapılmasının ve hukuk dışı hamlelerin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

TSK, Tümgeneral Aydoğan Aydın ve silah arkadaşlarını unutmadı Gündem "Atatürk'ü Türk Milletinin hafızasından kimse çıkartamaz" Gündem Başbakan Yıldırım'dan Eskişehir'de önemli açıklamalar Gündem Eski polis, Fethullah Gülen'e küfretti diye babasını vurdu Gündem