ABD Kongresine sunulan istihbarat raporunda YPG-PKK detayı

ABD Kongresine sunulan ABD İstihbarat Raporu'nda YPG, "PKK'nın Suriye'deki milis gücü" olarak tanımlandı ve örgütün Suriye'de Türkiye, Rusya ve İran'ın direnciyle karşılaşabileceği ifadelerine yer verildi.

Abone ol

YPG için "PKK'nın milis gücü" denildi, karşısındaki kuvvet ise Türkiye, Rusya ve İran olarak belirtildi.

Tüm bu tanımlanan ABD Kongresinde sunulan ABD İsthbarat raporunda yer aldı.

Raporu ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Daniel Coats sundu. "ABD İstihbarat Topluluğunun Dünya Genelinde Tehditler Değerlendirmesi" raporunda YPG'nin "PKK'nın Suriye'deki milis gücü olduğu" itiraf edildi.

Raporda PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak ifade edilen YPG'nin bir otonom arayışında olacağı fakat bölgede Türkiye, Rusya ve İran'ın direnciyşe karşılacağı öngörüldü.

Suriye'deki terör örgütlerinin PKK'nın uzantısı olduğu söylemi ABD için ilk değil. Daha önce, CIA, PYD'nin eski liderlerinden Salih Müslim için "PKK'nın Suriye kolunun lideri" demişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert de Afrin'deki PYD/PKK unsurlarıyla ilgili konuşurken doğrudan "PKK" ifadesini kullanmıştı.

ulusal.com.tr

Diyarbakır'da 176 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı Gündem Başbakan Yıldırım'dan Afrin'de düşen helikoptere ilişkin açıklama Gündem Savunma Sanayii Müsteşarlığından SSİK açıklaması Gündem Irak'ın kuzeyine hava harekatı Gündem