Davutoğlu'ndan Rus uçağına ilişkin açıklama

Başbakan Davutoğlu Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta, Türk hava sahasını ihlal ettiği belirtilen Rusya'yı uyardı. Başbakan "Gerek Suriye'deki muhalif unsurlara, ılımlı muhalefete verdikleri zarar, gerek Türk hava sahasına yönelik sürdürdükleri tehditkar tutum Rusya'nın menfaatine değil" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili açıklamayı temaslarda bulunduğu Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta yaptı.

Davutoğlu önce Moskova'nın ihlalli reddeden açıklamasına yanıt verdi. "Artık dünyada hiçbir ülke izole değil, herhangi bir yerde hava sahası ihlali olmuşsa saklamak da, olmamış bir hava sahası ihlalini var diye göstermek de mümkün değil" diyen Başbakan Rusya'nın da işlediği bazı ihlalleri örtmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Türkiye'nin hiçbir şekilde Rusya ile olan gerilimi artırmak düşüncesinde olmadığının altını çizen Davutoğlu, "Ama Türkiye hava sahasını koruma konusunda da gerekli hassasiyeti her zaman gösterir" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarını değerlendirdi. Operasyonların Suriye açısından iyi niyetli olmadığını belirten Başbakan, "Cenevre'deki görüşmelere ipotek koymak için Rusya operasyonlarına devam ediyor" dedi. Davutoğlu, Moskova'yı "gerek Suriye'deki muhalif unsurlara, ılımlı muhalefete verdikleri zarar, gerekse Türk hava sahasına yönelik sürdürdükleri tehditkar tutum Rusya'nın menfaatine değildir" sözleriyle uyardı.

Davutoğlu ılımlı muhaliflerin Cenevre'ye katılmalarının Türkiye'nin çabalarının sonucu olduğunu da kayddeti.

ulusalkanal.com.tr

HDP'nin yalanı ortaya çıktı Gündem Avrupa Birliği'nden Barzani'ye ret Gündem Şehit Adem Aktaş'ı binler uğurladı Gündem MİT uyardı: Türkiye'ye sızdılar Gündem