Adalet Bakanı'ndan 'Yargı Reformu Strateji Belgesi' mesajı

2019-2020 Adli Yılının açılışı yarın yapılacak. Beştepe'de düzenlenecek törende Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konuklara hitap edecek. Yarın başlayacak yeni yıl için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de bir mesaj yayınladı. Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin yeni adli yılın temel ajandası ve yol haritası niteliği taşıdığını belirtti.

Abone ol

Tartışmalara neden olan 2019-2020 Adli Yılının açılışı haftanın ilk günü yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek tören saat 10'da başlayacak. Törende Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konuklara hitap edecek. Böylede 2014'ten bu yana ilk kez bir adli yıl açılışında Türkiye Barolar Birliği Başkanı konuşma yapmış olacak.

Törenin Beştepe'de yapılması ve Feyzioğlu'nun buraya katılmasını bazı barolar protesto etti. Ankara, İzmir ve İstanbul gibi baro başkanları törene katılmayacağını açıkladı. Afyonkarahisar, Samsun, Konya ve Çorum gibi barolar ise Feyizoğlu ile birlikte açılışa katılacak.

Tören öncesi ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yazılı bir mesaj yayınladı. Yeni dönemin hayırlı olmasını isteyen Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin önemine dikkat çekti.

Gül, reform ve düzenlemelerin yanı sıra adalet hizmetinde çıtayı mahkemelerden doğru ve zamanında çıkacak kararların yükselteceğini söyledi.

Gül mesajında yargının terör örgütleriyle mücadelesine de ayrı bir parantez açtı. Türk yargısının başta FETÖ olmak üzere bütün ihanet şebekelerine karşı hukuk ve adalet zemininde mücadeleden vazgeçmediğini vurguladı.

ulusal.com.tr

Pakistan'dan, Hindistan'a 'koşullu görüşürüz' açıklaması Dünya Afganistan'da intihar saldırısı: 10 ölü Dünya Lars Lökke Rasmussen istifa etti Dünya Issık Gölü'nde kaybolan Kırgız-Rus Kalkınma Fonu Başkanı Erkin Asrandiyev bulundu Dünya