Şenay Akdemir'in cenazesi toprağa verildi

Erzincan'da bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Şenay Akdemir'in cenazesi toprağa verildi.

Abone ol

Cesedi yol kenarında bulunan Şenay Akdemir için görev yaptığı Erzincan Adliyesi önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, mesleğinin zor anlarından birini yaşadığını belirtti.

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Aldemir, şöyle devam etti:

"Gerçekten yüreğimiz yandı, adliyemize ateş düştü. Şenay Akdemir'in bu şekilde öldürülmesi bizi çok üzdü. Buradan Türkiye'ye seslenmek istiyorum. Kızlarımıza, kadınlarımıza, annelerimize, kız çocuklarımıza şiddet artık son bulsun. İnşallah bu son olur. Bunların müsebbibi yakalandı, devletimiz gerekli cezasını da verecek. Allah'tan rahmet diliyorum. İki yetim kızımız kaldı. Bu iki yetim kızımızın biz adliye olarak inşallah her zaman yanındayız. Özellikle kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz."

Tören sırasında Akdemir'in annesi Yadigar Akdemir ile 9 yaşındaki kızı Reyhan ile 7 yaşındaki kızı İdil'in ağladıkları görüldü.

Buradaki törenin ardından Akdemir'in cenazesi Geçit Beldesi Cemevine götürüldü.

Kadınların tabutunu omuzlarında taşıdığı Akdemir'in cenazesi kılınan namazın ardından Geçit Beldesi mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Adalet Komisyonu Başkanı Oğuz Dik, Baro Başkanı Cemalettin Özer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Erzincan'da 13 Aralık'ta yol kenarında bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan cesedin, Erzincan Adliyesi'nde katibe olarak görev yapan Şenay Akdemir'e ait olduğu belirlenmiş, polisin bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarında yaptığı inceleme sonucu kadının çantasını çöp konteynerine attığı belirlenen C.B. yakalanmıştı. Zanlı, emniyetteki ifadesinde Akdemir'i bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etmişti. AA

Niğde'de tüccarlardan "elmalı" eylem Yurt Çanakkale'de 65 yabancı uyruklu yakalandı Yurt Ege Denizi'nde kaçakları taşıyan bot alabora oldu Yurt Sivas'taki "sıbyan mektebi" restore edildi Yurt