İlk baskıyı yaptı

Terör saldırsına uğrayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo ilk baskısını yaptı. 3 milyon baskı yapan derginin genel yayın yönetmeni Gerard Biard, 6 dilde yayınlanan baskılardan en önemlisinin Türkçe baskı olduğunu belirtti. Biard, "Çünkü Türkiye’de anayasal laiklik saldırı altında" dedi. Derginin kapağında da yine Hz. Muhammed'in karikatürüne yer verildi.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'teki merkezine terör saldırısı yapılan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo saldırının ardından ilk baskısını yaptı. Dergi, altı farklı dilde üç milyon baskı yaptı.

Derginin genel yayın yönetmeni Gerard Biard yeni baskıyla ilgili açıklama yaptı. Biard, en önemli baskının Türkçe baskı olduğunu belirtti, "Çünkü Türkiye’de anayasal laiklik saldırı altında" dedi.

Derginin kapağında yine Hz. Muhammed’in karikatürüne yer verildi. Çizimde gözü yaşlı Hz. Muhammed büyük harflerle Fransızca "Je Suis Charlie" yani "Ben Charlie’yim" yazılı bir dövizi tutuyor. Üstte ise yine büyük harflerle ve Fransızca "Her şey affedildi" yazıyor.

Charlie Hebdo’nun yine Hz. Muhammed karikatürüyle ile çıkmasının ardından Fransa’da Müslüman toplumun liderleri sağduyu çağrısı yaptı.

Derginin kapağına ilk tepki de Mısır'dan geldi. Müftü Şevki Allam yaptığı açıklamada "Derginin yaptığı birlikte yaşama veya medeniyetler arasında diyaloga hizmet etmiyor. Bu, dünyadaki Müslümanların hissiyatına karşı yersiz bir provokasyondur" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Makedonya’da karnaval coşkusu Dünya Charlie Hebdo saldırısına farklı bir bakış Dünya Charlie Hebdo saldırısını üstlendiler! Dünya 'WhatsApp yasaklansın' çıkışı Dünya