Son dakika haberleri! Bakan Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Barış Pınarı Harekatı açıklaması ve ABD'nin Türkiye'ye olası yaptırımı sorusuna yanıt

İstanbul'da önemli bir görüşme yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Barış Pınarı Harekâtı'nın görüşen ikili ortak basın toplantısı düzenledi. NATO Genel Sekreteri terörist diyemediği PKK/YPG ile yaptıkları işbirliğini savundu. Bakan Çavuşoğlu ise, "Anlamanız yetmez, destekleyin" sözleri ile cevap verdi.

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'ye geldi. Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İstanbul'da görüştü.

Gündemde Barış Pınarı Harekâtı vardı. İkili toplantı sonrası ortak açıklama yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

NATO Genel Sekreteri'ne PKK/YPG'yi terör örgütü olarak kabul edip etmedikleri soruldu. Stoltenberg, PKK/YPG'yi terörist olarak niteleyemedi.

Stoltenberg, Fırat'ın doğusunu işgal eden YPG'yi böyle savundu.

NATO Genel Sekreteri'nin "Endişelerinizi anlıyoruz" sözlerine Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yanıt verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO müttefiki ülkelerin ve Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'nin operasyonuna gösterdiği tepkileri eleştirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu PKK tarafından Türkiye’nin operasyonuyla ilgili kara propaganda yapıldığını söyledi.

Stoltenberg daha sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile biraraya geldi.

ABD'NİN OLASI YAPTIRIMI

Varsayımlar üzerinden konuşmam yanlış olur, sadece şunu söyleyebilirim Türkiye, önemli ve güçlü bir NATO müttefikidir."

ulusal.com.tr

Barış Pınarı Harekâtı'nda 3. gün Gündem Azerbaycan'dan Barış Pınarı Harekatı'na destek Gündem Barış Pınarı Harekatı kapsamında yakalanan teröristlerin başına çuval geçirildi Gündem Son dakika haberleri! Terör örgütü PYD şokta! Örgüt elebaşı Ferhat Abdi Şahin, Irak'a kaçtı Gündem