Suriye askerleri her yerde Alparslan Çelik'i arıyor

Suriye Ordusu Lazkiye'ye bağlı Rabia kasabasını teröristlerden geri aldı. Kasaba Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıkta. Suriye askerleri her yerde düşürülen Rus uçağının pilotunu öldüren Alparslan Çelik'i arıyor.

Abone ol

Suriye ordusu Türkiye sınırına 10 kilometre yakınlıktaki Rabia kasabasını geri aldı. Rabia’nın alınmasıyla, sınıra doğru askeri bir harekatın kapısı da açıldı.

Stratejik bir konumda bulunan kasaba 2012 yılında El Nusra ve diğer terör gruplarının kontrolüne geçmişti. Kasaba teröristlerin ikmal yoluydu.

Rabia kasabasına yönelik operasyonlara Rusya’nın savaş uçakları da hava desteği verdi. 23 teröristin öldürüldüğü, 160 teröristin de yaralandığını operasyon sonrasında kasabada kontrol sağlandı. Kasabadaki bazı teröristlerin Türkiye'ye kaçtığı belirtildi.

Suriye ordusunun Rabia'da kontrolü sağlamasıyla teröristler Lazkiye'deki son üslerini de kaybetmiş oldu. Ordu, bir diğer kritik nokta olan Salma kasabasını da 12 Ocak'ta teröristlerden temizlemişti.

Suriye ordusu şimdi her yerde düşürülen Rus uçağının pilotunu öldüren Alparslan Çelik'i arıyor.

ulusalkanal.com.tr

İran ambargosuz dönemde havacılık sektöründeki hedeflerini açıkladı Dünya İngiltere'de sıra dışı kampanya! Dünya 'Hiçbir şey bizi korkutmaz' Dünya Rusya'dan önemli Suriye açıklaması Dünya