Koronavirüs salgınında dünyadan son 24 saat

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 7,5 milyonu aştı. Bazı ülkelerde normalleşme adımları hızlanırken bazı ülkelerde durum ağırlaşmaya devam ediyor.

Abone ol

Koronavirüs ile mücadele tüm dünyada devam ediyor. Bazı ülkeler hayatın durma noktasına gelmesinin ardından normalleşme adımları atarken bazı ülkelerde ise durum ağırlaşmaya devam ediyor.

BİR GÜNDE 11 BİN 458 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ

Hindistan ise durumu kötüye giden ülkelerin başını çekiyor. Ülkede son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 386 kişi yaşamını yitirirken günde 11 bin 458 kişi virüse yakalandı. Toplam can kaybı sayısı 8 bin 884'e çıktı.

İRAN'DA SON DURUM

İran da Şubat ayından beri virüsle mücadele ediyor. Son 24 saatte yaşamını yitirenlerin sayısı 71 kişi artarak 8 bin 730 oldu. Yasakların kalkması vakaların artmasına neden oldu. Mayıs başında 800 olan vaka sayısı son olarak 2 bin 410 olarak açıklandı.

FRANSA VE MEKSİKA’DA NORMALLEŞME ADIMLARI

Fransa normalleşme kapsamında bir adım daha atarak Avrupa içi sınırlarını 15 Haziran'da, Avrupa dışı sınırlarını kademeli olarak 1 Temmuz'da açmaya karar verdi. Avrupa ülkelerinden Fransa'ya gidenlerin 14 gün karantinada kalma zorunluluğu da kaldırıldı.

16 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği Meksika'da bazı bölgelerdeki otel, restoran ve fabrikaların açılmasına izin verildi. Ülkede son 24 saatte 5 bin 222 yeni vakaya rastlandı. 504 yeni ölüm gerçekleşti. Salgın nedeniyle yaklaşık 1 milyon kişinin işsiz kaldığı ülkede, ekonominin bu yıl yüzde 8 küçülmesi bekleniyor.

ulusal.com.tr

Çin’de eğitim öğretim başladı Dünya ABD'de evsiz sayısı yükseldi Dünya Dünyada Kovid-19 salgını Dünya IRAK-ABD müzakeresi Dünya