Amiral Cem Gürdeniz, Doğu Akdeniz'deki sıcak gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti stratejik noktaların kontrolünü hızla sağlarken, dikkatler Doğu Akdeniz'e çevrildi. Beş ülke, ortak "Doğu Akdeniz" bildirisi yayımladı. Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Fransa, Türkiye'nin faaliyetlerini hedef aldı. Dışişleri Bakanlığı açıklamayı "ikiyüzlülüğün ibretlik bir örneği" ifadeleriyle, sert eleştirdi. Beş ülke arasında İsrail ve Fransa'nın olmaması ise dikkat çekti. Tüm gelişmeleri, Amiral Cem Gürdeniz, Ulusal Kanal için değerlendirdi.

Abone ol

Libya sahası hareketli. Meşru Ulusal Mutabakat hükümeti alan hakimiyetini, artırırken, Hafter güçleri saldırı konumundan savunmaya geçti. Doğu Akdeniz'de ısınan sular, beş ülkeyi harekete geçirdi.

Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Fransa ortak bir Doğu Akdeniz bildirisi yayımladı.

Beş ülkenin Dışişleri Bakanları, yaptıkları toplantının ardından Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerinin ve Türkiye ile Libya arasındaki mutabakatların "uluslararası kanunlara aykırı olduğunu" öne sürdü. "Libya'daki taraflara ateşkes çağrısı" yapan ülkeler, Hafter'in saldırılarını dikkate almadı.

Türk Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi hedef alan açıklamaya sert tepki verdi. Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy, "ikiyüzlülüğün ibretlik bir örneği" dedi.

Amiral Cem Gürdeniz, tüm sıcak gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi devre dışı bırakma planlarının masada oldğu toplantıda İsrail ve İtalya'nın olmaması ise dikkat çekti.

Bu arada, Avrupa Birliği Libya'ya yönelik silah ambargosunu denetlemek amacı ile İrini Operasyonu'nu da başlattı. Amiral Gürdeniz, operasyonun hedefine dikkat çekti.

ulusal.com.tr

Ulusal Kanal Kovid-19 ile mücadelede ön cephe olan hastaneyi ziyaret etti Gündem Bakan Varank: Maskenin tasarımı kumaşı ve koruyuculuğuyla ilgili standartlar yayınladık Gündem Ahmet Davutoğlu'nun Vatan Partisi rahatsızlığı Gündem Doğu Perinçek ''Memleket Masası'' teklifini değerlendirdi Gündem