Tavsiye kararları oylanacak!

Antalya'daki 19'uncu Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu bu sabah Bakan Nabi Avcı'nın katılımıyla başladı. 4 gün boyunca komisyonlarda kabul edilen görüşler genel kurulda oylamaya sunuluyor. Genel kurul oylamaları gün boyu devam edecek.

Abone ol

Antalya'da 4 gün önce başlayan Milli Eğitim Şurası'nda sıra alınan tavsiye kararlarının oylanmasına geldi.

Genel Kurul oturumu bu sabah Milil Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla başladı. Genel Kurul'da öğle saatlerinden alınan tavsiye kararları oylanacak. Oylama gün boyu sürecek.

En çok merak edilen konu, Bakanlığın gündemimizde yok dediği, ancak Eğitim Bir-Sen'in gündeme getirmek istediği karma eğitim konusu. Eğitim Bir Sen'in karma eğitim kaldırılsın talebi reddedildi. Ancak Sendika Genel Başkanı Ahmet Özer, taleplerinden vazgeçmedikleri ilan etti.

Zorunlu din dersinin ilkokul birinci sınıftan itibaren okutulmasıyla ilgili karar da oylanacak. Liselerde din dersinin 1 saatten 2 saate çıkarılması da alınan tavsiye kararları arasında.

Eğitim Bir-Sen'in Türizm ve Otelcilik liselerinde "Alkollü İçecek ve Kokteyl Servisi" dersinin kaldırılması önerisi komisyonda reddedilmiş, ancak daha sonra reddedilen öneri yenidne gündeme alınmıştı. Turizm öğrencilerini yakından ilgilendiren karar da Genel Kurul'da oylanacak.

Osmanlı Türkçesi dersinin okutulması da gündemde. Genel Kurul öncesi dersin liselerde zorunlu olarak okutulması önerisi değiştirildi, Anadolu imam hatip liselerinde zorunlu, diğer tüm liselerde ise eskiden olduğu gibi seçmeli olması kabul edildi.

Oylanacak tavsiye kararları arasında Kutlu Doğum Haftası, Muharrem ayı ve Aşure Günü'nün belirli gün ve haftalar kapsamına alınması da var.

ulusalkanal.com.tr

Ogün Samast 3. ismi açıkladı Gündem Erdoğan Yavuz Bingöl'e sahip çıktı Gündem Bafa insanlık meselesidir! Gündem Muammer Güler'den ilginç ifade! Gündem