Bir haftada 37 PKK'lı terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölücü terör örgütü PKK'nın Kandil ve Zap'taki kamplarına bomba yağdırdı. Irak'ın Kuzeyine düzenlenen hava harekatında toplam 37 terörist öldürüldü. Operasyonlarda PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Gıyasettin Gür adlı teröristte etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri Kandil'de 10 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Türk Savaş uçakları, Kandil Bölgesi'nde, bölücü terör örgütüne ait barınma alanlarına 23 Şubat'ta hava harekatı düzenlemişti. Operasyonda zaiyat tespit çalışmaları yürüten güvenlik güçleri 10 PKK'lının öldüğünü belirledi.

19-20 Şubat tarihlerinde Zap Bölgesi'ne düzenlenen hava harekatında ise 27 terörist etkisiz hale getirilmişti. Öldürülenler arasında PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden Hakkâri nüfusuna kayıtlı Bawer kod adlı Gıyasettin Gür'ün de olduğu ortaya çıktı.

Terörist Gür, 2007'de Marmara Üniversitesinde öğrenciyken, kadın arkadaşıyla birlikte örgütün bombacısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı. 2011'de cezaevinden tahliye olduktan sonra tekrar örgüte katıldığı belirlenmişti.

Bu arada mehmetçik, Bingöl'de, PKK'nın bahar açılımına karşı operasyonlarını sürdüyor.

Kığı bölgesinde operasyonlarını sıklaştıran askerler, arazi araması sırasında teröristler tarafından kullanılan bir sığınak tespit etti.

Sığınakta yapılan aramada örgüt içinde infaz edilen 2 teröristin cesedi bulundu.

Operasyonların sürdüğü bir başka il ise Mardin oldu.

Nusaybin'de yapılan operasyonlarda 3 PKK'lı terörist öldürüldü. Yapılan aramalarda ise teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr

Son 17 yılın favori kız ismi 'Zeynep' Gündem Amiral Soner Polat: İslâm ülkeleri ne kadar İslâmi? Gündem Kırmızı Kedi Yayınevi'nin sahibi Haluk Hepkon'un evinde tuhaf 'hırsızlık' Gündem Anayasa değişikliğine ve sanata saldırıya "Hayır" eylemi Gündem