TGB'den Katlamalı Harç açıklaması

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), üniversite öğrencilerini etkileyecek olan katlamalı harç sistemine karşı açıklama yaptı

Abone ol

TGB Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklama ile "2 yıl önce büyük yaygaralar kopararak harçları kaldırdık şovu yapan AKP, o dönemde olduğu gibi bugünde yalanlar üzerinden öğrenci kitlesini bölme faaliyetleri yürütmektedir. 2 yıl önce 1. ve 2. öğretimleri ayrıştıran ve hakkımız olan parasız eğitimi bir kısmımıza lütuf gibi sunarak, sosyal devlet politikalarını kendi çıkarı için kullanan AKP,bugün de katlamalı harç sistemini ortaya atarak, 2 yıldır 1. öğretimlerden almadığı har(a)çları toplu bir şekilde ve faiziyle almayı hedeflemektedir. (...) Uyarıyoruz! Katlamalı har(a)ç uygulamasını derhal iptal edin! Onbinlerce öğrenciyi mağdur edecek bu uygulamadan vazgeçmek zorundasınız!" ifadeleri kullanıldı.

İşte o açıklamanın tam metni;

UYARIYORUZ!

KATLAMALI HAR(A)Ç SİSTEMİNİ DERHAL KALDIRIN!

2 yıl önce büyük yaygaralar kopararak harçları kaldırdık şovu yapan AKP, o dönemde olduğu gibi bugünde yalanlar üzerinden öğrenci kitlesini bölme faaliyetleri yürütmektedir. 2 yıl önce 1. ve 2. öğretimleri ayrıştıran ve hakkımız olan parasız eğitimi bir kısmımıza lütuf gibi sunarak, sosyal devlet politikalarını kendi çıkarı için kullanan AKP,bugün de katlamalı harç sistemini ortaya atarak, 2 yıldır 1. öğretimlerden almadığı har(a)çları toplu bir şekilde ve faiziyle almayı hedeflemektedir.

Uygulamaya çalıştıkları bu politika mafya ekonomisinin bir gereğidir. Tefecilik yapmaktadırlar. Bu durum sadece öğrenciyi etkileyen bir durum değildir. Aileleri, yani toplumumuzun bütün kesimlerini etkileyen bir uygulamadır. Sadece geçen sene, 28 arkadaşımız har(a)ç parasını çıkartabilmek adına, çalıştıkları yerlerde geçirdikleri iş kazalarıyla hayatlarını kaybetmiştir. AKP hükümeti uygulamalarıyla bizlerin nefes almasını dahi engellemektedir. Nefes almak için dahi AKP'den kurtulmak önümüzde bir görev olarak durmaktadır.

Erteleme bir lütuf değildir!

Bu sabah, son dakika gelişmesi olarak katlamalı har(a)çların Şubat ayı sonuna kadar ertelendiğini öğrenmiş bulunuyoruz. YÖK, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na pas atarak, ertelemeyi gerçekleştirmiştir. Yani görünen şudur; AKP önce semer vurmakta, ardından yaramıza merhem sürerek seçim propagandası yapmayı hedeflemektedir.

Katlamalı harçlar derhal iptal edilmelidir!

Uyarıyoruz! Katlamalı har(a)ç uygulamasını derhal iptal edin! Onbinlerce öğrenciyi mağdur edecek bu uygulamadan vazgeçmek zorundasınız! Aşama aşama zaferler kazanacağımız bir sürece giriyoruz. İlk etapta Katlamalı har(a)ç soygunundan, ardından da AKP hükümetinden kurtularak, hakkımız olan parasız, bilimsel, laik eğitim sistemine kavuşacağız. Zaferlerin önünü ne Davutoğlu, ne de Erdoğan kesebilir. Sizleri uyarıyoruz. Katlamalı har(a)ç sistemini geri çekmediğiniz taktirde, üniversitelerimizin açılış tarihleri itibariyle eylemlerimizi başlatacak, Bilim yuvalarımızı sizlere dar edeceğiz!

Denizli'de üsteğmen 5 gündür kayıp! Gündem Erdoğan: O 2 polis yakalandı Gündem Bank Asya'nın ABD’ye 2.5 milyar dolar kaçırdığı tespit edildi! Gündem AYM seçimi neden ertelendi? Haşim Kılıç cevapladı Gündem