İçişleri Bakanlığı'ndan 'Ramazan Bayramı' talimatları

İçişleri Bakanlığı bayramda trafik kazalarının en aza indirilmesi için önlemler aldı. Bu kapsamda valilikler, emniyet müdürlükleri ve Jandarma Komutanlıklarına, trafiğin yoğun olduğu güzergahların bayram boyunca helikopter, drone ve İHA’lar ile takip edilmesi talimatı verildi.

Abone ol

Trafiğin yoğun olduğu güzergahlar bayram boyunca helikopter, drone ve İHA’lar ile izlenecek.

“Tuzak Radar” algısına neden olacak yöntemler ile radar araçları gizlenerek denetim yapılmayacak. Radarla hız denetimleri, hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı yerlerde yapılacak. Sadece ön koltuklarda değil arka koltuklardada emniyet kemeri denetimi yapılacak.

Talimatlar İçişleri Bakanlığı'ndan... 81 il valiliği, il emniyet müdürlüğü ve il jandarma Komutanlıklarına Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri” konulu genelge gönderildi.

Bayram boyunca trafik kazalarının önüne geçilmesi için yapılacak çalışmalar kapsamında tüm şehirlerde 24 saat boyunca kesintisiz denetimler yapılacak. Araçlar sadece denetim amacıyla değil bilgilendirme içinde durdurulabilecek. Emniyet kemeri, hız, şerit kuralları konusunda sürücüler ve yolcular uyarılacak. Uykusuzluk ve yorgunluk belirtileri görülen sürücülerin, denetim noktalarında ve araç dışında dinlenmeleri sağlanacak

Korsan yolcu taşımacılığının önüne geçmek içinde terminal ve izin verilen yerler dışında şehirlerarası otobüslerin kalkışlarına izin verilmeyecek.

Trafiğin yoğun olduğu ve kazaların sıkça yaşandığı 04:00 -08:00 ile 16:00 - 20:00 saatleri arasında trafik denetimleri sıklaştırılacak.

ulusal.com.tr

Fetullah Gülen'den Abdullah Gül'e mektup! İşte içeriği Gündem Putin'den 15 Temmuz açıklaması Gündem Kılıçdaroğlu: Ömer Faruk Kavurmacı için verilen tutuklama kararını doğru bulmuyorum Gündem Yağışlı hava geliyor! 4 gün sürecek (İstanbul-Ankara hava durumu) Gündem