Beyaz Sarayda Kovid-19 alarmı

Dünya genelinde Kovid-19 bilançosu ağırlaşıyor. Koronavirüse yakalanların sayısı 35 milyon 574 bini aştı. Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkan Donald Trump'ın ardından Beyaz Saray Sözcüsü bu sabah koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Abone ol

Dünya genelinde koronavirüse yakalanların sayısı 35 milyon 574 bini , can kaybı da 1 milyon 43 bini aştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde korona virüse yakalananların sayısı 7 milyon 651 bine ulaştı. Geçtiğimiz günlerde Kovid-19 testi pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump'tan " Beni geri almak için çok çalışıyoruz. Yakında geri döneceğim." açıklaması gelmişti. Trump, 3 günlük tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi. ABD Başkanı sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir mesaj paylaştı.

Trump, "Başı çekeceğiz. Lideriniz olarak, bunu yapmak zorundaydım. Risk altında olabileceğimi biliyorum ama bunu yapmak zorundaydım. Şimdi daha iyiyim. Belki de bağışıklığım vardır, bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Beyaz Saray'dan yeni bir haber daha geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany (keyliih mecenıniy)korornavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Sözcü McEnany (mecenıniy), hiçbir belirti göstermediğini, ancak korona testinin pozitif çıktığını söyledi. Beyaz Saray Sözcüsü yaptığı yazılı açıklamada, "Testimin pozitif çıkmasıyla karantina sürecine başlıyorum ve Amerikan halkının adına uzaktan çalışmaya devam edeceğim." ifadesini kullandı.

ABD'nin ardından vaka sayısının en çok görüldüğü 3 ülke, sırasıyla 6 milyon 650 bin 448 ile Hindistan, 4 milyon 918 bin ile Brezilya ve 1 milyon 918 bin ile Rusya oldu.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen (URSULA VON DEN LAYN) , Kovid-19 testi pozitif çıkan bir kişiyle toplantıya katıldığı için kendisini izole ettiğini duyurdu. Fransa'nın başkenti Paris'te ise “maksimum alarm” seviyesine geçilmesinin ardından tedbirler yoğunlaştırıldı. Paris ve çevresinde yarından itibaren bar ve havuzlar kapatılacak. Ülkede kamuya açık alanlarda 10’dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı.

Dünya genelinde Kovid-19'a yakalanan 26 milyon 128 bin 410 kişi iyileşti. Tedavisi devam eden 7 milyon 973 bin 268 aktif hasta bulunuyor. Toplamda ise 1 milyon 38 bin 21 kişi hayatını kaybetti.

Türk SİHA'lar dünya gündeminde Gündem 9 yıl sonra Muş'ta yakalandı Gündem Kanada'dan Azerbaycan yaptırımı Gündem Rumlar ve Yunanlar'dan Ermenistan'a destek Gündem