Vatan Partisi’nin eşitlik başvurusuna 5 gündür yanıt yok

Yüksek Seçim Kurulu eşitlik ilkesine uygun davranıyor mu? Hafta başı referandumda propaganda eşitliği sağlanması ve Anayasa’ya uygun olmayan propagandaların yapılmaması için YSK’ya başvuru yapan Vatan Partisi yanıt bekliyor. Partinin Genel Başkan Yardımcısı emekli Hakim Turgut Okyay, YSK’nın bir an önce itirazı değerlendirmesini ve valilikleri, kaymakamlıkları ve Cumhurbaşkanını uyarması gerektiğini vurguladı. Kuruma bir tepki de Meclis’ten geldi.

Abone ol

Vatan Partisi’nin halk oylaması sürecinde propaganda eşitliği sağlanması için Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı başvuru dilekçesi hala beklemede.

Uygulanan eşitsizliğin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirten Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Hakim Turgut Okyay, YSK’nın karar vermede gecikmesini baskı altında olmasına bağladı.

YSK’nın tavrına bir eleştiri de Meclis’ten geldi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, referandumda tarafsızlığın ayaklar altına alındığını söyledi. YSK’nın sessiz kaldığını vurguladı.

Haber: Emek Kaynak

Kamera: Uğur Marangoz​

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal, Akil Tepe'de o gece yaşanan çatışmanın görüntülerine ulaştı Gündem İstanbul'un dört bir yanı kaçak dökülen moloz dağlarıyla dolu Gündem Başbakan Yıldırım tutmayan büyümeyi övdü Gündem Sanık yarbay ısrarla 5 bin mermi istemiş Gündem