Siyasette ezan tartışması devam ediyor

Yerel Seçim yaklaşırken siyasete ezan ve sahte senet polemiği yaratıldı. AKP, CHP’yi ezanı protesto edenlere sahip çıkmakla suçladı, CHP ise “bizi kavgaya çekmeye çalışıyorlar, tahriklere kapılmayacağız” açıklaması geldi.

Abone ol

Siyasette ezan tartışması devam ediyor.

Taksim'de Kadınlar Günü yürüyüşünde Ezan'a saygısızlık yapıldığı iddiaları Cumhur İttifakı tarafından dillendirilemeye devam ediyor.

Son olarak AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Taksim’de ezana saygısızlık yapıldığı iddiasını yineledi. CHP’yi yapılan saygısızlığı sahiplenmekle suçladı. CHP’nin yanıtı ise gecikmedi.

Siyasette Ezan gerginliği, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de gündemindeydi. Ankara’da konuşan Bahçeli sert ifadeler kullandı.

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu ise, kendilerini kavga ortamına çekmeye çalıştıklarını söyledi. Partililerini uyardı.

Ezan tartışmasına ilişkin iktidara yakınlığıyla bilinen köşe yazarı Süleyman Özışık’tan da açıklama geldi.

Ezan tartışması ile ilgili özeleştiri yapan Özışık, 8 Mart akşamı ezana saygısızlık yapılmadığının anlaşıldığını belirtti, “hakkına girdiğim eylemcilerden özür dilerim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, siyasette tansiyonun yükseldiği bir diğer gelişme ise sahte senet iddiaları.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın sahte senet takibinden ceza aldığı iddia edildi.

İddiaları “alçak ve ahlaksız” olarak tanımlayan Yavaş, konuya ilişkin ayrıntılı bir açıklama yapacağını duyurdu.

ulusal.com.tr

FETÖ'den boşalan koltuklara kimler yerleşiyor? Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu yanıtladı Gündem 150 yıllık tesis satışa çıktı Gündem Kompartıman nedir? Erdoğan'ın söylediği kompartıman kelimesi ne anlama geliyor? Gündem CHP Ankara adayı Mansur Yavaş'a 10 gün süre verildi Gündem