TGB'den Kudüs açıklaması: ABD'nin kararı yok hükmündedir

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), "Türk gençliği olarak ilan ediyoruz. ABD’nin kararı yok hükmündedir! Kudüs, Filistinlilerindir ve öyle kalacaktır!" dedi

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin açıklama yaptı.

TGB'nin açıklaması şu şekilde:

ABD Başkanı Donald Trump, an itibariyle Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımış bulunuyor. Bu, açıkça emperyalist bir girişimdir. İsrail siyonizmi, her zaman olduğu gibi Amerikan emperyalizmi tarafından desteklenmekte ve azmettirilmektedir. Hedefte sadece Filistin halkı yoktur. Hedefte, ABD ve İsrail’e karşı birleşen bütün bölge milletleri vardır.

Kudüs, Filistinlilerin öz yurdudur ve daima öyle kalacaktır. Türk gençliği olarak, bu gerçeği haykırdığı ve vatanını savunduğu için katledilen Filistin halkının her daim yanındayız. ABD ve bölgedeki yardakçısı İsrail şunu iyi bilmelidir: Kudüs’ü başkentleri yapmak için sadece Filistinlilerle değil bütün bir bölge halkıyla savaşmak zorundadırlar.

Bu savaşın galibi bellidir. Doların saltanatı için sürdürülen hiçbir savaş milletlerin kutsal vatan müdafaasına üstün gelemez. ABD emperyalizminin bölgedeki nüfuzu tarihin en düşük seviyesindedir. ABD’nin hesabı, bölgeyi İsrail’le karıştırıp gücünü yeniden kazanmaktır. Fakat Washington’da yapılan hesap mutlaka ama mutlaka Bağdat’tan, Şam’dan, Ankara’dan, Tahran’dan ve nihayet Kudüs’ten dönecektir.

Bu itibarla Türk gençliği olarak ilan ediyoruz: ABD’nin kararı yok hükmündedir! Kudüs, Filistinlilerindir ve öyle kalacaktır. Filistin’in yanında olan mazlum milletler birleşmektedir ve güçlenmektedir. Emperyalist ve siyonist cephe ise hem kendi içinde hem dışarıda çatırdamaktadır. Mazlum milletlerin direnişi er ya da geç muzaffer olacaktır!

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni Kudüs açıklaması Gündem Yıldırım: Barış sürecine indirilmiş ağır bir darbe Gündem Kılıçdaroğlu: Kudüs'ün ortasına Trump bir bomba koydu Gündem ''Siyasi ve ahlaki olarak utanç duyulması gereken bir karar'' Gündem