Doğuş Grubu YKB Ferit Faik Şahenk kimdir

Kredi haberleriyle gündemde olan Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı (YKB) Ferit Şahenk kimdir

Abone ol

Doğuş Grubu ve Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanıdır. Garanti Yatırım'ın Kuruculuğu ve Başkan Yardımcılığı, Doğuş Holding CEO'luğu ve Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Halen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdüren Ferit F. Şahenk, daha önce de DEİK bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Alman İş Konseyi Başkanlığı, Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanlığı, Türk-Birleşik Arap Emirlikleri İş Konseyi Başkan Vekilliği ve Türk-Yunan İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmiştir.Dünya Ekonomik Forumu ve Medeniyetler İttifakı İnisiyatifi içerisinde aktif bir üye olarak yer almaktadır. Ayrıca Massachusetts Institute of Technology (MIT) Sloan School of Management Avrupa, Ortadoğu, Güney Asya ve Afrika Bölgesel Yürütme Kurulu ve London School of Economics (LSE) Orta Doğu Merkezi Danışma Kurulu üyesidir. Ferit F. Şahenk Boston College Pazarlama ve İnsan Kaynakları Bölümü mezunudur.

DOĞUŞ GRUBU

Doğuş Grubu, profesyonel yönetim yaklaşımı kapsamında kurumsal yönetim ilkelerine öncelik ve önem vermektedir. Bu sebeple, hissedarları arasında fark gözetmez ve bütün faaliyet alanlarında etik kurallara uygun biçimde hareket eder.

2012 yılında, Doğuş Grubu’nun söz konusu politikalarını oluşturmak üzere, Doğuş Holding A.Ş.’nin kilit pozisyondaki direktörlerinin katılımıyla altı adet çalıştay düzenlenmiştir. KSS politikaları, Doğuş Grubu’nun sosyal sorumluluğa bakış açısını gösterdiği gibi, gelecek yıllarda ilgili alanlardaki hedef ve taahhütlerini de içermektedir.

ulusal.com.tr

Aydın Doğan kimdir, nereli kaç yaşındadır Yaşam Prof. Dr. Saffet Köse kimdir Yaşam Demet Akalın, İbrahim Tatlıses ve Ebru Polat arasında askerlik tartışması Yaşam Bülent Ersoy ile Lerzan Mutlu arasındaki davada yeni gelişme Yaşam