Rus Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD, Rusya'nın güvenliğini tehdit eden adımlar atıyor

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika'nın Rusya güvenliğini tehdit eden adımlar attığını açıkladı. Moskava'nın uzun süredir Washington'un politikalarına stratejik sabır gösterdiğini belirten Lavrov, "Amerika, Rusya ile ilişkilerinde çatışmaya gidiyor" dedi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ile Amerikan ilişkilerinde kökten bir değişiklik yaşandığını söyledi. Amerika'nın Rusya'nın çıkarlarını ve güvenliğini tehdit eden adımlar attığını ifade eden Lavrov, Amerikan politikalarının temelinde Rusya karşıtlığı yattığını vurguldı.

Rusya Dışişleri Bakanı, "Amerika ve NATO'nun Rus sınırına yakın bölgelerdeki faaliyetleri arttı. Moskova, Washington'un izlediği politikalara uzun süredir stretejik sabır gösteriyor. Ancak Amerika, Rusya ile ilişkilerinde çatışmaya gidiyor" dedi.

Rusya ile Amerika'nın ilişkilerinin bozulmasının başlıca nedenin Suriye olduğunu belirten Lavrov, Washington'un eylemleri şüphe uyandırsa da Rusya, Suriye'deki teröristleri 'muhalif' olarak tanımlamayacağının altını çizdi.

ulusalkanal.com.tr

Clinton: PYD en yakın ortağımız Dünya Rusya: Tartus'ta kalıcı bir donanma üssü kuracağız Dünya Rus bakandan Türkiye açıklaması Dünya Sığınma kampında iğrenç olay! Dünya